Moonman 2014OTKRIVEN DATUM I LOKACIJA 2014 „VIDEO MUSIC AWARDS“

2014 „Video Music Awards,“ najglasnija i najkontroverznija godišnja proslava muzike, vratiće se 24. avgusta na Zapadnu obalu u Inglevud, Kalifornija, i biće prva velika dodela muzičkih nagrada koja će se održati u istorisjkoj dvorani „Fabulous“ Forum.
„Fabulous“ Forum je od svog otvaranja 1967. godine nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje muzike u Južnoj Kaliforniji. Kultna ustanova, u kojoj su održane neki od najboljih koncerat, ali i sportskih događaja, postala je prepoznatljivi simbol za zabavu u tom delu sveta.
Forum dvorana je ponovo otvorena u januaru ove godine nakon opsežnog renoviranja i modernizacije, posle čega je postala najveći i najznačajniji proctor za organizovanje događaja muzičkog i zabavnog karaktera. Samo u toku ove godine u Forumu su nastupili Eagles, Justin Timberlake, Imagine Dragons, Paul Simon & Sting i Kings of Leon.
Od prve dodele MTV Video Music Awards 1984. godine, VMAs je brzo stekao reputaciju događaja koji okuplja najpopularnije bendove i izvođače da bi stvorili najglasniju, najuticajniju i ponekad najkontroverzniju godišnju svečanost muzike uživo na svetu. Nijedna druga svečanost dodele nije stvorila tako upečatljive ili veće muzičke trenutke u istoriji pop kulture kao MTV Video Music Awards. Od Madonne, Michaela Jacksona, Guns N’ Roses i Nirvane do Britney Spears, Taylor Swift, Beyoncé, Jay Z-ja, Kanyea Westa i Miley Cyrus, pojavljivanje na pozornici VMA može zauvek da promeni tok nečije muzičke karijere u samo jednoj noći.
Kako bi povećali iščekivanje dodele, prošle godine MTV je lansirao novu platformu za komuniciranje putem društvenih mreža, #RoadToTheVMAs, gde je Moonman, zaštitni znak MTV VMA, bio uslikan na prepoznatljivim lokacijama širom Bruklina I Nju Jorka. Kampanja je imala više od 100 miliona pregleda na društvenim mrežama, preko pola miliona lajkova na Instagramu, skoro 60 miliona prikaza na Twitteru, 40 miliona na Facebooku i više od 1.2 milona impresija na Tumblru.
„MTV Video Music Awards“ 2013 našao se na prvom mestu rang liste kablovskih operatera kao najgledanija zabavno muzička emisija godine među ciljnom grupom 12-34. Ovaj muzički šou koji je bio emitovan uživo iz Bruklina iz Barclais centra ukupno je gledalo 10,1 miliona gledalaca, 66 odsto više u odnosu na 2012. Rejting je skočio za 47 odsto u odnosu na pre dve godine godinu, došavši do 7.8 među ciljnom grupom 12-34. Reprizno emitovanje emisije na MTV-ju gledalo je dodatnih 2,8 miliona gledalaca što ukupno iznosi 12,9 miliona gledalaca za oba emitovanja na MTV kanalu. U odnosu na 2012. godinu, rejtinzi su povećani za 100 odsto među ciljnom grupom 12-34, došavši do 3,6, a ukupan broj gledalaca porastao je za neverovatnih 119 odsto, sa 4,6 miliona tuning in.
U 2013, „MTV Video Music Avards“ nadmašio je dotadašnje rekorde u posetama i korišćenju MTV sajtova, mobilnih i socijalnih kanala. U smislu ukupnog broja posetilaca, prikaza i protoka informacija dan dodele je rangiran kao najveći dan u istoriji VMA. Više od 4 miliona posetilaca pogledalo je VMA sadržaj na MTV.com, mobilnom internetu i MTV aplikacijama, što je više od 15 miliona ukupnih pregleda – pet puta više nego 2012. godine – sa Live streamom koji se vodi kao najveći u istoriji Viacom-a. MTV mobilni je takođe, zabeležio najveću posetu ikada sa više od 2 miliona posetilaca, 6 miliona prikaza stranica i 1,8 miliona pregleda. Tokom dvočasovnog TV prenosa, društvene mreže su eksplodirale jer su fanovi strasno reagovali na nastupe svojih omiljenih zvezda i pobednike grupa pa je postavljeno 120 nacionalnih i svetskih trending tema na Tviteru i 1,2 miliona Instagram lajkova. Prema Tvitteru, tokom nastupa Miley Cyrus i zajedničkim nastupom sa Robinom Thickeom, Miley Cyrus je postavila novi Tvitter rekord za broj tvitova u minuti, neverovatnih 306 000, nadmašujući prethodni rekord Beyonce sa nastupom na Super Bowlu.

Povezana vest:  S.A.R.S. ludi dovoljno da promeni svet