sars-b1DLM, S.A.R.S., MIŠKO PLAVI, IDEMO NA MARS I NIČIM IZAZVAN U BARUTANI

Kultni beogradski klub, Barutana, mesto na kome su se održavale neke od najboljih žurki i svirki, ponovo otvara svoja vrata za letnju sezonu i to od petka i subote, 16. i 17. maja.
Posle gotovo decenijske pauze, počeće novi serijal koncerata i žurki. Prva je planirana za petak, 16. maj, kada će u klubu biti organizovana Idemo na Mars žurka. Ovo će ujedno biti i proslava desetog rođendana istoimene radijske emisije koja se emituje na Radiju B92. DJ-evi MKDSL i Flip, dvojac koji stoji iza ove emisije, biće domaćini žurke na kojoj će muziku puštati Gramophonedzie, DJ Rahmanee, TI Live, Hetem Live, X-Coast, Motion aka Feloneezy & Kettle Lakes, Kompleks Live, Jan Nemeček Live, Jazzotron, Rebbel B, Neki Stranac, Ciklon Live i Dojo Live.
Subota je rezervisana za nastup jednog od najboljih bendova uživo, moćnu i energičnu Decu loših muzičara. Bend je prošle godine obeležio dva fanstastična jubileja, 25 godina od osnivanja benda i 20 godina od izlaska njihove LP ploče „Dobar Dan,“ a nedavno objavljenim singlom najavili su izdavanje novog, petog po redu studijskog albuma. Predgrupa DLM-u biće bendovi Ljubiciće i Sharks, Snakes & Planes.
Ulaznice za Idemo na Mars žurku i koncert DLM-a nalaze se u prodaji na svim mestima Eventima i Gigstix-a po ceni od 490 dinara, i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com.
Multiinstrumentalista Miško Plavi nastupiće u Barutani u petak, 23. maja, uz goste Akash Batta, Nikolinu Kovačević i VJ Profillija, dok će mu podrušku pružiti Ansambl TzooTzoonga. Miško Plavi se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, i dr. Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je odžao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad, a takođe je i autor muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.
Ulaznice po ceni od 500 dinara nalaze se u prodaji na svim mestima Eventima i Gigstix-a, i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com.
Bendovi S.A.R.S. i Ničim Izazvan održaće konceret u Barutani u subotu, 24. maja. S.A.R.S. će ovom prilikom promovisati četvrti studijski album pod nazivom „Ikone pop kulture“. Ovaj album objavljen je 9. januara 2014. godine kao free download na sajtu benda i može se preuzeti besplatno. S.A.R.S. se u Beograd vraća posle raspordate regionalne turneje i tri rasprodata koncerta u zagrebačkoj Tvornoci.
Sastav Ničim izazvan novo je ime koje se munjevito probija na regionalnoj sceni. Bend je 15. aprila objavio istoimeni debi album koji je već tri nedelje prvi na Deezer listi najslušanijih albuma. Ovo će ujedno biti i koncertna promocija ovog izdanja koje možete poslušati na sledećem linku http://www.deezer.com/album/7700706. Ulaznice za koncert sastava S.A.R.S. i Ničim Izazvan u prodaji su po ceni od 600 dinara na svim mestima Eventima i Gigstix-a, i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com
Generalni medijski pokrovitelj koncerta je regionalni MTV kanal.

Povezana vest:  Zvoncekova bilježnica objavila singl sa Perom Janjatovićem