zenŠta još skriva Hidden stage INmusic festivala?

Ako od 23. do 25. juna na INmusic festivalu ne budete sigurni za što ste od muzike najviše raspoloženi, znajte da se na Hidden stageu skriva od svega ponešto i da je sve od ponuđenog pomno odabrano. Da bi ljubitelji gotovo svakog žanra došli na svoje, INmusic se pobrinuo da poznati Hidden stage ugosti izvođače širokog žanrovskog spektra. Tu je sve od žestokog švedskog rocka, preko audiovizualnog sastava koji ne želi biti muzički definisan i visokoenregetske elektronike pa sve do ritmom nabijenog D&B house benda iz Britanije.
Animal music četveročlani je D&B house bend iz Londona. Od svojih početaka u fabričkim skladištima, svojim su energičnim i politički angažovanim nastupima pronašli svoje mesto na pozornici uz izvođače poput Rudimental, Chase &Status i Knife Party. Danas ih neki čak i nazivaju naslednicima legendarne grupe Prodigy. Životinjska muzika garantuje napad basevima koje ćete osetiti duboko u telu i koji vam neće dozvoliti da se zaustavite pre izlaska sunca.
-Iskustvo svirke na Balkanu, nešto je što bi više bendova trebalo iskusiti. Publika pokazuje takvu sreću, strast i glad za živom svirkom i presretni smo što se opet tamo vraćamo – reči su ovo Zdravka Zizmonda, frontmana švedskog rock benda Streets of Mars. Više puta smo se mogli uveriti da ono što dolazi sa skandinavskog poluostrva ima puno potencijala, a nema nikakve sumnje da će tako biti i kad se sa severa spuste ovi multi-kulti rockeri koji su svoj debi imali nakon Metro Music Challengea u New Yorku. Prvi album im nosi naziv „Breathe In Breathe Out“.
Sa severa se na Jarun ne spuštaju samo rockeri. Za kreativni hibrid visokoenergetske elektornike uz ugodan vokal zadužen će biti Islanđanin DJ Jarnstjarna. Zašto su od sredine 2013. gotovo svi njegovi nastupi bivali rasprodani, uskoro će se uveriti i publika INmusic festivala.
ŽEN je Četveročlani audio-vizualni sastav oformljen krajem 2009. u Zagrebu. Jedno je odmah jasno sa ŽEN-om, ne žele biti ograničene nametnutim žanrovskim muzčkim definicijama. Ipak, ako se baš inzistira, njihovu je muziku najbolje opisati kao kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rock, a devojke idu u smeru stvaranja potpuno novog muzičko-vizuelnog pravca. Njihov debitantski album „I onda je sve počelo“ izdan je u maju 2013. godine za queer feministički label Unrecords iz Beča, a trenutno rade na novim izdanjima i pripremaju se za turneje koje stižu. Da ne bismo previše insistirali na definicijama i normativima od kojih ŽEN beži, publika će imati odličnu priliku razotkriti o čemu se radi na ovogodišnjem Hideen stageu.
Je li ovo sve što INmusic festival krije na ovogodišnjem Hidden stageu? Nije. Uskoro će biti objavljeno i poslednje ime za povratnički stage na kraju ostrva, a do tada posetite najbliži Tisak media centar, Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb) te službene strane festivala inmusicfestival.com gde festivalske karte možete kupiti za samo 349 kuna. Osim skrivenih aduta s Hidden stagea čekaju vas i muzičke legende poput The Black Keys, Pixies, MGMT, Foals, The Fratellis, Flogging Molly, Bombay Bicycle Club, Partibrejkers te mnoge druge.

Povezana vest:  TRADICIONALNO VEČE SEVDALINKI U BEOGRADU  8.11. U 20H U SAVA CENTRU