Terraneo-Summer-Break-2014„TERRANEO SUMMER BREAK 2014″ PREDSTAVLJA  „THIEVERY CORPORATION“ 21.06.2014. U ŠIBENIKU
 
„Terraneo“ festival je itekako živ i u sklopu projekta „Terraneo Summer Break 2014″ ovo leto u Šibenik ponovno dovodi velika imena svetske muzike!
„Terraneo“ festival i grad Šibenik ponosno najavljuju saradnju u 2014. godini, pod nazivom „Terraneo Summer Break 2014″.
„Terraneo Summer Break 2014″ održavaće se na letnjoj pozornici upravo obnovljene tvrđave sv. Mihovila u središtu Šibenika. „Terraneo“ će u sklopu ovog projekta organizovati tri koncerta, u periodu od juna do avgusta ove godine, a seriju će u subotu, 21.06.2014., otvoriti velikani svetske elektronske muzike, sastav „Thievery Corporation“.
Njihova muzika sinonim je za jedinstven i prepoznatljiv spoj različitih pravaca poput daba, esid džeza, regea, bosa nove, orijentalnih uticaja s laundž i dauntempo estetikom. Pesme poput „Lebanese Blond“ ili „State of the Union“ postale su mnogima od nas deo fonoteke i pretvorile se u simbole razumevanja cele jedne generacije, čemu je brojna publika mogla da svedoči i na njihovom legendarnom nastupu na „Terraneo Festivalu 2012″. U šesnaest godina svog postojanja, pre koliko je dvojac Rob Garza i Erik Hilton u Vašingtonu osnovao „Thievery Corporation“, taj sastav je postao jedno od najvažnijih i najuticajnijih imena na elektronskoj sceni do danas.
A upravo je spomenuti Rob Garza, inače dj/muzičar i suosnivač sastava „Thievery Corporationa“, jedan od investitora „Terraneo festivala“ i njegov art direktor.
Evo što sam Rob Garza kaže o svojoj vezi s festivalom: „Zaljubio sam se u Šibenik i  Jadran kada smo nastupali na „Terraneu 2012″, a što je još važnije, lično i profesionalno sam se povezao s pozitivnom energijom festivala. Bio sam jako uzbuđen i počašćen kada sam bio pozvan da postanem deo „Terraneo“ porodice, pa sam do sada stvarno uživao igrajući svoj ​​deo „iza kulisa“. Kroz „Terraneo Summer Break 2014″ projekat želimo u prekrasan ambijent tvrđave sv. Mihovila da dovedemo svetski poznata muzička imena i predstavimo ih publici u Šibeniku u posebnoj i intimnoj atmosferi pod zvezdama.“
Kroz ovogodišnji „Terraneo“ projekat nastavlja se saradnju sa dosadašnjim prijateljima i partnerima festivala i priprema se teren za „Terraneo festival 2015″. „Jako smo ponosni što možemo najaviti realizaciju projekta „Terraneo Summer Break 2014″. To ulaganje jasno dokazuje da je ovo samo prelazno razdoblje u razvoju festivala i da postoji neupitna zajednička namera „Terraneo“ organizacije i grada Šibenika da festivalu osiguramo svetlu budućnost u njegovom rodnom gradu,“ rekao je portparol festivala, Luka Pavić.
A na temu budućnosti festivala „Terraneo“ u Šibeniku, gradonačelnik dr. Željko Burić navodi: „S organizatorima festivala zajednički radimo na osiguravanju lokacije za nastavak „Terranea“, u njegovom punom festivalskom izdanju od leta 2015. Verujemo da ćemo kroz idućih nekoliko meseci definisati novu lokaciju na kojoj će najveći šibenski muzički festival nastaviti svoj rast i razvoj. Takođe, pozdravljamo ovogodišnji projekat „Terraneo Summer Break 2014″ zahvaljujući kojem će Šibenik ponovno ugostiti velika imena svetske muzike, čije objave s nestrpljenjem očekujemo“.
Da podsetimo, „Terraneo“ festival održava se u Šibeniku od 2011. godine i do sada je ugostio najveća imena svetske muzike kao što su: „The Prodigy“, „The Roots“, „The XX“, „Thievery Corporation“, „The National“, „Wu-Tang Clan“, „Aloe Blacc“, „Janelle Monae“, „La Roux“, „The Fall“, „Disclosure“ i mnoge druge.
Zbog svoje pozitivne atmosfere i programa ekologije i društvene odgovornosti, festival je do sada dobio mnoštvo nagrada i priznanja kao što su „DM Green City Grand Prix“ za projekat sa najboljim uticajem i primerom ekološkog programa s porukom zaštite okoline i održivog razvoja, zatim Nagradu grada Šibenika. „Terraneo“ je bio izabran za najbolji hrvatski festival 2011. i 2012. prema Muzika.hr muzičkom portalu; takođe je ušao u Top 10 evropskih letnjih festival prema „The Daily Telgraph“ i „Forbes“ magazinima i našao se među 5 novih svetskih festivalskih lokacija prema „Net-A-Porter“ portalu. A nakon poslednjeg izdanja 2013. godine, osvojio je nominaciju za Najbolji festival srednje veličine te nominaciju za Green Operations Awards u organizaciji „Yourope“ europske festivalske asocijacije.
Informacije o ostalim koncertima i pretprodaji ulaznica za „Terraneo Summer Break 2014″ biće objavljene uskoro.
Povezana vest:  Lejdi Gaga: Imala sam nesrećno detinjstvo