RegulatorHelm, Uzemljenje i Regulator u revijalnom delu polufinala BDFL 2014

Svake polufinalne večeri Belgrade Demo Fest Live 15, 16. i 17. maja u klubu Sioux nastupiće po jedan sastav u revijalnom delu, nakon završetka nastupa takmičara. Ulaz za publiku je od 21h, a koncertni program počinje u 22h.
U revijalnom delu prvog polufinala u četvrtak, 15. maja, nastupiće grupa Helm. Reč je o tročlanom sastavu iz Priboja, čiji su se članovi u želji da što bolje predstave svoj nedavno objavljeni prvi album preselili u srpsku prestonicu. Helm je prošle godine stigao do samog finala BDFL 2013, potom nastupio u završnici Zaječarske gitarijade, nakon čega su nastavili aktivno sa nastupima širom zemlje.
Uzemljenje, trećeplasirani sastav prošlogodišnjeg BDFL 2013 i takođe učesnici Gitarijade u Zaječaru, revijalno će nastupiti nakon predstavljanja takmičara druge polufinalne večeri, u petak 16. maja. Grupa trenutno privodi kraju rad na prvom studijskom albumu, istovremeno najavljuju i svoj prvi video singl, a nastup u klubu Sioux biće odlična prilika da još jednom predstave svoj ubedljiv autorski materijal.
Jedan od najperspekivnijih mladih bendova, Regulator iz Vrnjačke Banje, numere sa nadolazećeg albuma prvenca predstaviće u revijalnom delu poslednjeg polufinalnog koncerta, u subotu 17. maja. Prošla godina je za Regulator bila veoma uspešna, jer su odneli prvo mesto na tradicionalnoj Gitarijadi u Požarevcu, zatim im je za nijansu izmakao prolaz u finale BDFL 2013, a potom su osvojili drugo mesto na Zaječarskoj gitarijadi.
Raspored i redosled nastupa takmičara po danima, kao i detaljnije informacije o takmičarskom delu, može se pogledati ovde: http://www.bgdemofestlive.com/?p=209.

Povezana vest:  Amel Ćurić oduševio 10.000 ljudi u Kaknju