U završnoj emisiji četvrte sezone popularnog muzičkog takmičenja The Voice Hrvatska, titulu najlepšeg glasa osvojio je Martin Kosovec! Pobednika su i ove sezone odabrali gledaoci, a sa ukupno 88.504 glasova može se sa sigurnošću reći da je Martin u potpunosti osvojio srca istih. Pobeda u emisji donosi mladom izvođaču ugovor sa diskografskom kućom Universal Music Group, koju u Hrvatskoj predstavlja lokalni entitet Universal Music Hrvatska.

Martinovo maestralno izvođenje numere Sjaj u tami možete pogledati OVDE!

„Vrlo sam veseo, zahvalan sam svima koji su glasali za mene i srećan sam što ulazim u saradnju sa Universal Music Hrvatska! Imam mnogo ideja i planova za budućnost koji su možda malo preopširni u ovom trenutku, svakako bih voleo da nastavim da razvijam svoj zvuk u retro trendu, ali i da ga malo modernizujem“, izjavio je mladi muzičar nakon silaska sa pozornice.

Povezana vest:  Egzit festival: Mladić nastradao van prostora festivala

Osamnaestogodišnji Martin Kosovec jedan je od najmlađih kandidata ove sezone The Voice Hrvatska. Uprkos toj činjenici, može se pohvaliti iskustvom mnogobrojnih nastupa među kojima se posebno ističe međunarodni Blues festival u Memphisu na kom je učestvovao sa samo 13 godina. Ljubav prema muzici nasledio je od oca, a ujak ga je ubedio da se prijavi na takmičenje. Njegovi muzički idoli su Frank Sinatra, Tom Jones i Engelbert Humperdinck, a sjajne izvedbe kultnih hitova među kojima su „My Way“ i „I’ll Never Fall In Love Again“ posebno su ga istakle među kandidatima u emisiji. Učenik je četvrtog razreda vazduhoplovno-tehničke škole u Velikoj Gorici i spreman je da pilotira svojim muzičkim avionom sve do vrha top lista!

Povezana vest:  Hari Mata Hari 31. maja u Sava centru

„Čestitamo Martinu na pobedi, kao i svim finalistima i kandidatima 4. sezone The Voice Hrvatska. Nastupi su bili sjajni, konkurencija je bila velika, a prijateljska podrška još veća. Radujemo se saradnji sa Martinom i već imamo nekoliko vizija koje želimo da mu predstavimo. Jedva čekamo da čujemo i njegove ideje kako bismo zajednički kreirali singl koji će označiti diskografski početak njegove, verujemo duge i uspešne, muzičke karijere. Čim Martin upije sve utiske, proslavi sa najbližima i malo odmori – ulazimo u muzički studio. Pratite i dalje jer ovo je tek početak“, poručuju iz Universal Music Hrvatska.

Povezana vest:  Zaustavljeno snimanje "X Faktora", Kikiju tekla krv na nos!

Četvrta sezona muzičke emisije The Voice Hrvatska koja se prikazivala na Hrvatskoj radioteleviziji sastojala se od 12 emisija koje su bile podeljene u četiri faze: audicije, nokauti, dvoboj i emisije uživo. Takmičari su se borili za ulazak u jedan od četiri tima čiji su mentori bili muzički stručnjaci Vanna, Davor Gobac, Damir Urban i Dino Jelusić. Interesovanje publike i ove godine je bilo veliko, a podršku svojim novim kolegama dali su i članovi Universal Music Hrvatska muzičke porodice Albina, ERIC, Filip Rudan, Ivana Kindl i MARCELA.

Foto: Josip Krivačić