Ritam_EvropeManifestacija Ritam Evrope u Novom Sadu i Zrenjaninu

 

Manifestacija „Ritam Evrope“ održaće se na četiri mesta u Novom Sadu i Zrenjaninu, od 5. do 9. maja, najavili su danas organizatori iz Studentskog kulturnog centra (SKC) iz Novog Sada.

Vladimir Kozbašic iz SKC-a je na konferenciji za novinare rekao da će 5. maja u Katoličkoj porti u Novom Sadu nastupiti grupe „Majoke grup“ (Mayoke Group), Branimir Rosic lajv alajv (Live Alive) i Frejm orkestra (Frame Orchestra).

Povezana vest:  Tejlor Momsen: Spavam samo četiri sata jer sam pod stresom

Potom, u novom koncertnom prostoru SKC-a 7. maja, 20 godina postojanja i rada proslaviće bend „Generacija bez budućnosti“ čiji će gosti na bini biti novosadski bendovi „Frontlajn“ (Frontline) i „Selfimolejšn“ (Selfimmolation).

Na centralnoj manifestaciji na Trgu slobode u Novom Sadu 9. maja će nastupiti novosadski „Big bend“, „Neozbiljni pesimisti“ iz Sombora, „Superhiks“ (Superhicks) iz Makedonije, „Talko“ (Talco) iz Italije i francuski ska bend „Skarfejs“ (Skarface), koji će uskoro obeležiti 20 godina postojanja.

Povezana vest:  U oktobru novi album Kings of Leon

Kao deo centralne manifestacije 9. maja u zrenjaninskom pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ održaće se tribina „Ritam Evrope“ u zajedničkoj organizaciji SKC-a, organizacije Novi optimizam iz Zrenjanina i Studentske unije Fakulteta tehničkih nauka Zrenjanin.

Vršilac dužnosti dirketora SKC-a Zdravko Vulin je rekao da je ovogodišnji program obogaćen takmičarskim konkursom „Ritam Evrope“, u okviru kojeg će biti prikupljan foto, video i pisani materijal u vezi sa Danom pobede nad fašizmom i Danom Evrope, koji se obeležavaju 9. maja.

Povezana vest:  Nikol Šlezinger: Nisam se verila sa Hamiltonom

-Konkurs je otvoren za sve zainteresovane kreativce iz celog regiona, a propozicije će biti objavljene u javnim glasilima 9. maja 2010. godine. Za najuspešnije radove pripremljen je i nagradni fond – kazao je Vulin.

Dodao je da će u okviru ovogodišnje manifestacije biti objavljen DVD sa snimcima koncerata iz prethodne tri godine i izjavama učesnika.

Manifestaciju su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Kancelarija za evropske poslove Vlade Vojvodine.