Na veliko iznenađenje publike, danas je zvanično predstavljena poslednja pesma legendarnog sastava The Beatles pod nazivom „Now and Then“. Nostalgičan singl poslednje je izdanje na kom su radila sva četiri člana nenadmašnog benda i četiri decenije nakon što ga je inicijalno snimio John Lennon danas je konačno dostupan publici. Singl stiže zajedno sa mini dokumentarcem „Now And Then – The Last Beatles Song” čiju režiju potpisuje Oliver Murray. Film sadrži ekskluzivne snimke nastale na studijskim sesijama, kao i komentare članova benda i njima bliskih osoba. Uz pesmu, predstavljen je i zvaničan muzički spot na kom su se udružili Paul McCartney i Ringo Starr, a koji je režirao slavni Peter Jackson.

Povezana vest:  Dani Zabranjenog pušenja u Novom Sadu

GLEDAJ VIDEO OVDE

Numera „Now and Then“ zvanično nastaje 1979. godine, a Yoko Ono devedesetih otkriva snimak preostalim članovima benda. Tada su Paul McCartney, Ringo Starr i George Harrison pokušali da dovrše numeru u čemu im je pomagao producent Jeff Lynn, ali su odustali od projekta zbog glasnog zujanja na izvornom snimku. Kada je Peter Jackson 2021. godine započeo rad na dokumentarnom filmu „The Beatles: Get Back”, njegov tim upotrebio je AI tehnologiju uz čiju pomoć su se uspešno izolovani određeni kanali unutar miksa, što je otvorilo mogućnost uklanjanja zujanja sa demo snimka. McCartney i Starr vratili su se u studio i završili pesmu četiri decenije nakon njenog nastanka, kombinujući demo snimak sa modernim materijalom nastalim na sesijama devedesetih, kao i semplovima čuvenih pesama „Here, There and Everywhere”, „Eleanor Rigby ” i „Because”. Ova izuzetna priča odražava neverovatno tehnološko, ali i kreativno dostignuće i slavi nasleđe najistaknutijeg i najuticajnijeg benda u istoriji muzike. Singl „Now and Then” uskoro će biti dostupan i u fizičkom formatu zajedno sa numerom iz 1962. godine „Love Me Do”.

Povezana vest:  One Direction oduševljeni nastupom na OI

Izdanje „Now and Then“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/TheBeatlesNowAndThen

Foto: Apple Corps Ltd