Noc-za-pomoc-plakat

„Noć za pomoć“ okuplja zvezde domaće rok i pop muzike

Humanitarni muzički festival „Noć za pomoć“ 10. juna u Domu omladine Beograda okupiće zvezde domaće rok i pop muzike ujedinjene u nameri da pomognu ugroženima u nedavnim katastrofalnim poplavama, najavili su organizatori iz promoterske kuće Long Play. Ovaj koncert će ujedno biti i prva od dve centralne manifestacije obeležavanja 50 godina te institucije kulture.
Program će početi u 14 sati na popularnoj sceni „Zidić“ ispred Doma omladine, gde će nastupiti Deca Apokalipse, Sharks, Snakes and Planes, Intermežo, Kristali i Staight Mickey and the Boyz. 
U Velikoj Sali od 19 sati sviraće Bajaga i Instruktori, Van Gogh, S.A.R.S, Zemlja gruva, Marčelo i Iskaz, Babe i Nikola Vranjković, a u sali Amerikana Partibrejkersi, Orthodox Celts, Rambo Amadeus, Goribor, Svi na pod, Bad Copy i Beogradski sindikat.
Ulaznice ne postoje u prodaji, već će svaki posetilac na ulazu u Dom omladine donirati najmanje 1.003 dinara direktno Crvenom krstu Srbije, koji će novac dalje uputiti ugroženim građanima. 
Festival je organizovan bez dinara budžeta i svi angažovani na organizaciji i realizaciji rade potpuno besplatno. Pored komletnog prihoda od ulaznica i sav prihod od pića prodatog tokom festivala takođe će, kroz Crveni krst Srbije, biti usmeren za pomoć ugroženima od poplava.
„Noć za pomoć“ organizuju Dom omladine Beograda, MTV i Long Play, uz podršku Crvenog krsta Srbije.

Povezana vest:  EUROSONOG 2012, Pesmu Željka Joksimovića slušamo premijerno u subotu, 10. marta