stiven zerard eng rep

Džerard: Ne plašimo se penala

Kapiten reprezentacije Engleske Stiven Džerard poručio je danas da su svi u reprezentaciji spremni za predstojeće prvenstvo sveta u Brazilu, dodajući da su on i svi ostali u redovima „Gordog Albiona“ vežbali izvođenje jedanaesteraca, s obzirom na činjenicu da je Engleska često imala probleme sa penalima u „nokaut“ fazama prethodnih Mundijala.
-Vežbali smo penale, dosta smo naučili iz prethodnih grešaka, ipak izvođenje jedanaesteraca na Mudnijalu je nešto što nije ni malo lako i teško je opisati taj pritisak – poručio je Džerard za BBC radio iz trening
centra u Majamiju.
On je napomenuo da je svestan da Englezi imaju znatno veći pritisak u odnosu na ostale selekcije, kada su penali u pitanju, s obzirom na činjenicu da su preko penala ispadali tri puta sa Mundijala.
-Penal zvaršnica je teža, nego bilo koji drugi penal u igri, zbog toga mi je i jasno zašto britanska javnost ima fobiju od penala – napomenuo je Džerard.
Džerard je najavio da će ove godine u reprezentaciji Engleske svakako svi mnogo više obratiti pažnju na izvođenje sa „bele tačke“.
-Uvek smo bili spremni da igramo dobro 90 minuta, pa čak i 120, ali penale smo često gubili – podsetio je Džerard koji
je i sam 2006. godine bio tragičar u penal seriji protiv Portugala.
Engleska je do sada ispadala sa Mundijala preko penala 1990. godine, 1998. godine i 2000. godine, a sličan učinak je imala i na evropskim prvenstvima sa kojih je ispala preko penala tri puta.

Povezana vest:  Liverpul pobedio, Čelsi u nadoknadi iz penala do boda