Gibonni  foto Milica Czerny UrbanZajednička svirka Vlatka i Džibonija u Kragujevc
 
Legendarni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski očekuje da će nešto odsvirati zajedno sa hrvatskim kantautorom Džibonijem (Gibonni) 27. juna u Kragujevcu, pošto obojica nastupaju isto veče na muzičkom festivalu Arsenal!
-Sigurno ću skočiti na stejdž i za vreme Džibonijevog nastupa. Biće veselo! – najavljuje Stefanovski koji je između ostalog sarađivao na Džibonijevom albumu „Mirakul“ (2001).
Na Main Stageu četvrtog Arsenal festa, koji se održava uz podršku Jelen piva, Stefanovski u subotu 27. juna nastupa 22:00-23:15, a sledi Džiboni između 23:40-01:40.
Nekadašnji frontmen Leba i soli Stefanovski je nedavno objavio novi CD album „Seir“, sa koga su aktuelni singl/spotovi „Superheroj“ i „Deca na sunceto“, a za svoj prvi nastup na Arsenalu najavljuje mešavinu „novog materijala i naravno starih hitova“.
-Pevaću i nove pesme, jer uživam u tome, a pošto dolazim sa trijom prašićemo glasno! Imam dugu istoriju dolazaka u Kragujevac, od hale Jezero, do Doma omladine, a čak je i jednom bila neka letnja diskoteka u pitanju, tako da se nadam da će super biti i sada na Arsenalu, da ćemo se svi dobro provesti – kaže Stefanovski.
Svaki dolazak u Kargujevac za Stefanovskog ima i dodatno emotivno značenje – njgeova majka je svojevremeno gumila u teatru „Joakim Vujić“.
Imam dugu priču sa Kragujevcom, koja potiče od mladosti moje majke koja je glumila u teatru ‘Joakim Vujić’, još kao devojčica od 15, 16 godina a ostala je tamo desetak godina u onoj finoj generaciji glumaca gde su bili Dragutin Felba, Ljuba Tadić itd. Svaki put kad dođem u Kragujevac da sviram obiđem pozorište da osetim duhove mladosti moje majke“, priča Stefanovski.
Povezana vest:  Džejms Artur gost superfinala X Faktora!