ERLEND-OYE-PHOTO-CREDIT-DANIELE-TESTAErlend Øye sa novim poletom među Beograđanima
 
Promovišući letnje raspoloženje širom sveta Erlend Øye će se u Beogradu družiti sa našim sugrađanima 17. i 18. juna – bićete u prilici da ga sretnete na nekim kultnim lokacijama, zato držite oči otvorene! Erlend je u dogovoru sa organizatorima sutrašnjeg koncerta, priredio posebno iznenađenje za svoje fanove: večeras od 19 časova budite na sajtu www.domomladine.org i virtuelno ćete prisustvovati ekskluzivnom muzičkom druženju sa njim!
U kratkom razgovoru pred koncert 18. juna u Domu omladine Beograda, Erlend Øye prvo je poručio da se savršeno seća Beograda od pre nekoliko godina. Posebno po odličnom after partyju na popularnom brodiću 20/44. Program koji će izvesti ovoga puta u našem gradu vezan je za novi album „LEGAO“, ali i uz neke pesme njegovog sastava Whitest Boy Alive, te svog matičnog benda Kings of Convenience. Muzika novog Erlendovog solo albuma predstavlja miks ova dva pomenuta benda. Zapravo, kako Erlend Øye obašnjava „solo projekat je najbolji način da se slobodno krećem između različitih vrsta muzike bez suvišnog premišljanja o kom se tu konceptu radi, u zavisnosti od toga koja zvučna tekstura me u tom trenutku inspiriše“. Svetska grupa koja ga trenutno najviše inspiriše jeste Hjalmar, rege bend sa Islanda.
Što se tiče pitanja koje postavljaju milioni – kada će legendarni Kings of Convenience konačno objaviti sledeći album – Erlend poručuje da ga možemo očekivati „realno, za 3 do 5 godina“!
Podsetićemo vas da se vrata Doma omladine Beograda, za koncert 18. juna otvaraju u 20.30 časova, a da se ulaznice po ceni od 1200 dinara u pretprodaji mogu naći preko EVENTIM mreže. Na dan koncerta cena ulaznice će iznositi isto koliko i tokom svih ovih dana – još jednom želimo da se tokom jubilarne, 50. sezone Doma omladine Beograda zahvalimo svim našim vernim posetiocima na podršci.
Prenosimo i molbu umetnika svim posetiocima da se suzdrže od razgovora i pravljenja bilo kakve buke na ovom posebno tihom i intimnom koncertu. Očekujemo i saradnju sa predstavnicima medija i publikom kad je u pitanju mogućnost snimanja – čak i mobilnim telefonima, beleženje zapisa neće biti moguće tokom prvih pola sata koncerta.
Uvodni muzički set će nam priuštiti popularni DJ kolektiv Kišobran.
Koncert organizuju Dom omladine Beograda i Odličan hrčak.
 
Povezana vest:  Vlado Georgiev akustično u Sava centru 13. i 14. februara