partizan pripreme teleoptik

Partizan u Ligi šampiona

Fudbalski klub Partizan naredne sezone igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, umesto Crvene zvezde, koja je isključenja iz takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije (FSS).
U prostorijama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora na kojoj je saopšteno da će Zvezdino mesto zauzeti Partizan.
-Takmičarski organi Evropske fudbalske unije (UEFA) zvanično su obavestili FSS da će, po odustajanju Crvene zvezde od žalbe na odluku CFCB o eliminaciji sa evropske scene, Srbiju u narednoj sezoni u kvalifikacijama za Ligu šampiona predstavljati Partizan, a koji će takmičenje početi od drugog kola kvalifikacija. U okviru pomenute odluke UEFA usledila je i informacija da će predstavnici naše zemlje u sezoni 2014/15 u kvalifikacijama za Ligu Evrope biti osvajač Kupa Srbije Vojvodina i na osnovu plasmana na tabeli Jagodina i Čukarički – navodi se u saopštenju FSS.
Zvezda je osvojila titulu prvaka Srbije, ali je UEFA odlučila da je isključi iz kvalifikacija za Ligu šampiona za sezonu 2014/2015 zbog kršenja pravila o licenciranju i finansijskom fer-pleju.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Vermezović: Zadovoljan sam igrom i rezultatom!