inmusica 2013Sutra počinje deveti INmusic festival

Tačno u 16 sati i 30 minuta otvaraju se vrata najvećeg i najcenjenijeg open air festivala u Hrvatskoj i jednog od najboljih evropskih festivala. The Black Keys, Pixies, MGMT, The Fratellis, Foals, Flogging Molly, Wolfmother, Partibrejkers, Rambo Amadeus i popis se nastavlja.
Neki od najatraktivnijih i najtraženijih bendova dolaze na najlepšu lokaciju u grada Zagreba. Jarunski Otok mladosti i po prvi puta Otok Trešnjevka ugost će desetke hiljada posetilaca festivala i kampera.
INmusic festival raste iz godine u godinu pa tako ni 2014. nije izuzetak. Kamp se preselio na Otok Trešnjevku i uz internet, toplu vodu, ugostitelje, bogat izbor hrane i pića, nudi i posebne plažu za kampere te još mnoštvo dodatnih sadržaja. Da bi kamperi što lakše došli na festivalski Otok mladosti postavljen je sto metara dug i dva metra širok pontonski most.
Vratio se i Hidden stage koji je ove godine smešten ispod spektakularnog šatora kakav će posetioci moći da pronađu i nasuprot Main stagea.
Zahvaljujući saradnji s OTP bankom, uveden je i nikad brži način plaćanja hrane i pića na festivalu. Sve što posetiteljima ove godine treba je festivalska kartica koju kupuju na ulazu na festival i koju dopunjuju novcem na jednom od tridesetak lokacija na Otoku mladosti ili Otoku Trešnjevka.
Na dane održavanja festivala 23., 24., i 25. juna, od 18:00 do 02:00 sata, Jarunom će saobraćati dve autobusne linije koje će putnike voziti od oba ulaza na Jarun do ulaza na INmusic festival. Prevoz festivalskim autobusom je besplatan, a besplatan će biti i javni prevoz za sve posetioce INmusic festivala za što se pobrinulo Ožujsko pivo. Potrebno je samo prilikom ulaska u vozilo javnog prevoza pokažete festivalsku ulaznicu ili narukvicu.
Započetu saradnju s Gradom Zagrebom obeležiće i gradonačelnik Milan Bandić koji će na prvi dan festivala, u 20 sati i 30 minuta, obići oba festivalska otoka i uveriti se zbog čega je INmusic festival u nepunih devet godina uspeo da dobije epitet jednog od tru najbolja festivala na svetu te zbog čega je jedan od najvažnijih događaja za gospodarstvo glavnog grada, ali i za promociju kulture i turizma.
Vrlo atraktivan line up i popratni program najbogatijeg domaćeg open air festivala realizovan je zahvaljujući podršci Ožujskog piva, OTP banke, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske turističke zajednice. Nadamo se da ste do sada već nabavili svoju festivalsku ulaznicu. Njih još nema mnogo, a možete ih pronaći za samo 349 kuna u najbližem Tisak Media centru i Tisak Media Webshopu, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te na službenim stranicama festivala: www.inmusicfestival.com.

Povezana vest:  Vidžej Ajer u susret 29. Beogradskom džez festivalu: dobra muzika, improvizacija i gruv