Demo Masters Logo
SHUFFLE POBEDNICI DEMO MASTERS TAKMIČENjA u DOMU OMLADINE BEOGRADA
 
Kao prvu i veoma posebnu najavu proslave 50 godina Doma omladine Beograda tokom 2014. godine, od 10. novembra 2013. vratili smo u naš program najpopularnije i najdugovečnije takmičenje neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji – Demo Masters, u koprodukcijskoj saradnji sa Vladom Džetom, rodonačelnikom ove manifestacije. Tokom sedam meseci predstavljali smo mlade muzičare i otkrivali nove talente. U takmičarskom programu ukupno je sviralo 100 grupa, sa preko 500 muzičara.
Nakon 25 kvalifikacionih večeri DEMO MASTERS takmičenja, 25. juna u Klubu Doma omladine Beograda održano je veliko finale na kojem je nastupilo 14 bendova. Prvo mesto osvojio je rok bend SHUFFLE iz Aranđelovca, drugoplasirani je sastav WOLFRAM iz Novog Sada koji svira esid metal, dok je treće mesto zauzela grupa CONVOY iz Šapca, koja svira rok, bluz-rok i bluz.
Pobednički bend SHUFFLE dobio je gitarsko pojačalo MARSHAL, koje je obezbedila firma PLAYER iz Beograda, a deo nagrade je i večerašnji nastup na Arsenal festu u Kragujevcu.
Prvoplasiranoj grupi je obezbeđeno snimanje singla, elektronsko izdanje albuma preko MASCOM-a, snimanje spota, izrada serije profesionalnih fotografija, adekvatna medijska promocija kao i koncert na popularnoj sceni „Zidić“ ispred Doma omladine Beograda. Tri prvoplasirana benda snimiće koncerte za emisiju „BUNT“ na RTS-u, a MASCOM će objaviti CD kompilaciju sa pesmama svih finalista.
U žiriju finalne večeri DEMO MASTERS takmičenja bili su: Miša Aleksić (Riblja Čorba), Miroslav Cvetković Cvele (Bajaga i Instruktori), Dadi Stojanović (Kazablanka), Nenad Pejović (KKN), Miloš Georgijević Gera (Mortal Kombat), Stevan Gojkov (glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“), Bane Lokner (muzički kritičar i novinar), Dragiša Radulović (urednik Tajm Mašin Mjuzik magazina), Vladimir Janković Džet (muzičar i novinar, osnivač Demo Masters takmičenja), Dragan Ambrozić (odgovorni urednik programa Doma omladine Beograda) i Olga Kepčija (Radio Beograd 202).
Pored stručnog žirija, o plasmanu su svojim glasovima odlučivali i posetioci i sami bendovi koji su ušli u finale (naravno, nisu mogli glasati za svoj bend).
„Finale ovog ciklusa Demo Masters takmičenja pokazalo je da, kad je u pitanju rok muzika, i u potpunom andergraundu u našoj zemlji postoji veliki izvor talenata, energije i profesionalnosti. Od 14 veoma mladih bendova koji su nastupili na finalnoj večeri, 4 ili 5 su svojom originalnošću zaslužili pažnju šire javnosti, a pobednici – SHUFFLEE – već sad se ističu kao značajno osveženje na domaćoj rok sceni. Posebno je zanimljiva činjenica da nam je oko polovina učesnika došla van Beograda, a sami pobednici iz Aranđelovca.“, kaže Dragan Ambrozić i dodaje: „Dom omladine Beograda stalno podržava razvoj muzičke scene kao takve i funkcioniše kao njena institucionalna podrška. Naš kontinuirani napor je usmeren na to da preko Kluba DOB, odnosno letnjih koncerata na Platou Milana Mladenovića („Zidić“), doslovce svake nedelje našoj publici kroz koncertnu delatnost predstavljamo osnovne pravce i tendencije na domaćoj muzičkoj sceni, pre svega kad je u pitanju rok muzika, u svim svojim mnogobrojnim žanrovima i podžanrovima. Tradicionalno takmičenje Demo Masters našlo je svoj put kroz ovaj programski koncept, praktično se na ovaj način vrativši kući, tamo gde je počelo. U svom novom izdanju, koje se poklopilo sa 50. godišnjicom Doma omladine, Demo Masters se pokazao kao važan stalni kanal kroz koji talentovani rok sastavi, na dostojanstven način mogu da predstave svoju umetnost, na mestu na kojem publika očekuje upravo takav čin kojim se stvara buduća scena.“
Vlada Janković Džet i Olga Kepčija se slažu u sledećem: „Činjenica je da nikada do sada nismo imali jaču selekciju bendova i žanrovski raznovrsnije izvođače. Svaki od bendova koji je nastupio u finalu DEMO MASTERS takmičenja može se smatrati pobednikom, jer je sam plasman u finale velika pobeda s obzirom na kvalitet i žestoku konkurenciju.“
Na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine, na popularnoj letnjoj sceni na „Zidiću“, 29. juna svečano završavamo takmičenje neafirmisanih bendova DEMO MASTERS, koncertom tribjut sastava. Od 19 časova nastupiće najbolji mladi bendovi koji sviraju obrade i u veselom raspoloženju, uz mnoštvo hitova koje svi volimo, eksplozivno zaokružiti sedmomesečni ciklus predstavljanja mladih muzičara i novih talenata, pokrenut krajem 2013. godine kao prva i veoma posebna najava obeležavanja 50 godina Doma omladine Beograda. Nastupaju: NEMESIS Beograd, ARCH ENEMY I KREATOR TRIBJUT; EVAKUACIONI IZLAZ, Beograd, HARD ROK; MIRAZ, Beograd, MIZAR TRIBJUT; BRICKS AND CANS, Beograd, 50’s & 60’s KAVER BEND; LAVLjA GANDžA, Beograd, BRITANSKI ROK; MORFIJUM, Stara Pazova, HARD ROK; WITHOUT FEAR, Zrenjanin, NIGHTWISH & EVANESCENCE TRIBJUT i EXERI, Beograd, 50’s & 60’s KAVER BEND.
Ovaj koncert je deo obeležavanja „Dana odluke“, odnosno 50 godina od donošenja odluke o osnivanju Doma omladine Beograda.
Povezana vest:  Fitnes sutra nastupa u KC Grad