cetverac es francuskaKAJAK
Prvo finale na EŠ u Francuskoj, četverac osmi u a finalu

Na šampionatu starog kontinenta za juniore i mladje seniore,drugog takmičarskog dana, u francuskom Montes Ivlinu, veslane su pofufinalne trke na 1000m.
Jedini predstavnici Srbije na toj deonici, mladje seniorski četverac u sastavu Stefan Vekić, Borislav Lazić, Marko Džigurski, Kristian Palfi zauzeli su sedmo mesto u A finalu discipline k-4 1000m.
Kvartet „Orlića“ je do plasmana medju devet najboljlih posad na evrpskom kontinentu stigao iz polufinala, zauzevši drugo mesto iza posade Madjarske, a isped čeverca vršnjaka iz Švedske sa vremenskim ostvarenjem od 3:07,708 minuta.
Četverac je u A finalu u borbi za medalju startovao sa osim vremenom. I pored činjenice da su momci izveslali najbolje vreme na tamičenju (02:59.204) nisu uspeli da ostvare bolji plasman osmog mesta. Zlato je u finalnoj trci pripalo posadi Nemcima, srebro Rusima, a bronza posadi Danske.
-Solidan rezultat,dobra povera pred SP u Segedinu. Momci su imali mali problemi sa drugim delom staze. Raduje dobar start, napredak iz trke u trku, pracenje je sve bolje, ali još uvek nisu potpuno uveslani. Svega 3 nedelje zajedno su u čamcu, ovde baš uslovi nisu na visokom niovu, podatak da se hranimo u studentskoj menzi govori koliko su ozbiljno Francuzi shvatili ovo takmičenje. Da ne kažem da smo smešteni 32 kilometra od staze. Dakle, manje vise ocekivan rezultat. Plasman je i posledica umora koji ih je stigao u finalu pošto su veslali polufinale u istom danu-analizira učinak naših sportista trener Uroš Pavlović.
Takmičenje u Francuskoj nastavlja se sutra, polufinalnim trkama na 500 i kvalifikacijama i polufinalima na 200m. Borislav Lazić u polufinalu k-1 500m od 9:50 časova otvara program. Marko Džigurski i Kristian Palfi velsaju polufinale disicpline k-2 500m od 10:40č. Nakon njih startuju i sprinteri, Nebojša Grujić adut Srbije u disicplini k-1 200m (12:35) i dvosed Grujić, Stanivuković u k-2 200m (13:30č).

Povezana vest:  PLIVANJE, Jamaguči oborio svetski rekord na 200 metara prsno