lolobrigida_trenchtown_2010Tri dana najzabavnije šume na svetu!

Deseti regionalni festival Trenchtown završen je u ponedeljak ujutro fenomenalnom drum’n’bass žurkom koju je priredio DJ Necone.
Ali krenimo od samog početka. Najbučniji početak festivala ikad upriličili su duo Stuttgart Online prvog dana u 20h. Najsubverzivniji nastup desetog izdanja imala je beogradska rep atrakcija: super-zabavni Prti Bee Gee. Odlične koncerte prvog dana imali su i dva možda trenutno najznačajnija domaća gitarska sastava – Veliki Prezir i Obojeni Program. Svi su bili pomalo iznenađeni fenomenalnim koncertom mađarskog rege kolektiva Irie Maffia.
Energični Sunshine na Velikoj i Nežni Dalibor na Maloj bini drugog dana festivala priredili su gotovo u isto vreme dva koncerta za pamćenje. Darkwood Dub je pokazao koliko je u ovom trenutku veliki bend, a publika je takođe uživala i u koncertima Zostera, Autoparka, grupe Memlah, kao i dva sound systema, domaćeg Ital Vision i francuskog Heartical.
Na kraju nastupa Lollobrigide, trećeg dana festivala, sa njima je na bini đuskalo dvadeset ljudi, dok je Psihomodo Pop pošteno otprašio bez obzira što je Davor Gobac pevao sa nogom u gipsu (koju je prethodni dan polomio). Očaravajući i inspirativan početak programa na Velikoj bini tog dana upriličili su elektro rokeri post-royal. Na Maloj bini bend ZAA je pokazao zašto je trenutno, uz Irie FM koji su nastupili prvog dana, najbolji novi rege bend.
publika_trenctown_2010Tokom dana posetioci su uživali u Kultur Fitnes programu: održana je promocija novog romana Otoa Oltvanjija “Kičma noći”, političko-poetički performans Bailout, predavanje na temu Društveni kapital Mreže – muzički entuzijazam i građanske slobode (Slučaj: Radio Net1zen) i veoma posećeno finale Pesničenja na kom su nastupile nove nade alternativnog pesništva koje su domaćini Pesničenja pronašli na licu mesta među posetiocima festivala.
Takođe, u okviru Kultur Fitnesa odvijale su se umetničke radionice (žonglerska, slikarska, fotografska), kao i prodajni sajam i dve izložbe –  grupna izložba “Mladi majmuni (zaposedaju grad)” (izbor umetnika: Mihael Milunović) i izložba Guerilla Art kolektiva.
Kamp je bio dupke pun – ove godine imali smo čak 700 šatora u okviru festivalskog prostora. Deseti Trenchtown festival je za tri dana posetilo oko 11000 ljudi.
Regionalni muzički festival Trenchtown, koji i ove godine organizuje FOKUS fondacija, održan je u periodu od 30. aprila do 2. maja u Etno kampu, u Horgoškoj šumi.
Povezana vest:  Stereo i Palma u beogradskoj „Fabrici“