jdx2014
Peti rođendan JACK DANIEL-s BACKSTAGE-a, duh Linčburga na Exitu 
 
 
Jack je na turneji od 1866 i ove godine po peti put dolazi na Exit festival! Ljubitelji vrhunskog viskija i vrhunske muzike već dobro poznaju čuveni Jack Truck Bar koji je šest godina obilazio festivale širom Evrope. Ovog leta autentični Linčburg Trg i Linčburg kućica donose dah svežine u omiljenu letnju festivalsku oazu gde oživljavamo #spiritofjack i atmosferu grada u Tenesiju odakle je Jack i krenuo u svoju muzičku avanturu.
Večni avanturista i inovator, gospodin Džesper „Džek“ Njuton Danijel, osnovao je Silver Cornet bend koji je bio sastavljen od muzičara-amatera podjednako avanturističkog duha. Članovi benda bili su bankarski službenik, piljar, policajac i advokat i sa svojim muzičkim hobijem postali su pravi hit u Tenesiju. Sledeći ovu tradiciju Jack Daniels Backstage svake godine predstavlja uzbudljive goste koji ulaze u nove muzičke „uloge“. Na JDX Backstage-u ćemo videti Jelenu Gavrilović, popularnu glumicu u specijalnom akapela vokalnom nastupu u pratnji vokalne grupe „Glas Ne Žice“. Repertoar omiljenih rok i pop pesama za ovu izvedbu aranžirao je kompozitor Srđan Marković. Glumac Vladimir Aleksić imaće premijeru svog DJ seta, za pultom i miksetom pojaviće se i Jelena Đurović – internet zvezda i urednica web magazina i emisije Agitpop sa radija B92.
Uz čuveni Džekov moto da dobre stvari ne treba menjati i ove godine JDX oazu otvara MTV žurka na kojoj nastupa Sajsi MC uživo kao i mladi pančevački mladi bend „Ljubičice“ koji je već osvojio mnoga srca i nagrade svojim nostalgičnim rokenrol zvukom. . JDX Backstage predstavlja i najbolje od domaće scene afirmisanih bendova i DJ-eva među kojima će nastupiti „Grupa Ti“, harizmatični dvojac koji poslednjih godinu dana ruši granice i širi ljubav širom Balkana. Ljubavne poruke šalju i DJ-evi Ewox i Tamarinski, svoju malu i uspešnu elektronsku etiketu „Soulprint“ predstavlja DJ Petko koga znamo sa talasa radija Studio B,  hip hop spektakl „Vatra“ vraća se da zapali subotu uveče. Dada Selectah je beogradska DJ-ka koja je na evropskom konkursu izabrana za ovogodišnju Jack muzičku reporterku. Ona izveštava sa svih 11 festivala koje Jack ovog leta posećuje i na Jack  muzičkoj oazi nastupa kao specijalna gošća. Prošlogodišnja akcija „Postani Jack zvezda“ donela je nove i uzbudljive muzičke prijatelje, pozvali smo jednog od pobednika Stefana Savića da nastupa na JDX Backstage-u i ovog leta!
Ovo svakako nije sve što Jack sprema svojim vernim festivalskim prijateljima! Očekuje nas još muzičkih iznenađenja i omiljene Jack igre – stoni fudbal, Black Jack i najnovija razbibriga Jack bure! Učešće u igrama donosi posetiocima JDX-a nagrade, slatke uspomene koje će sa sobom poneti sećajući se sjajnog provoda uz porodicu Jack Daniel’s vrhunskog viskija – Jack Daniel’s No. 7, Gentleman Jack, Single Barrell i nova zvezda Jack Daniel’s Tenessee Honey!
Sve ovo tokom četiri dana Exit festivala možete iskusiti na staroj lokaciji JDX Backstage-a  – odmah iza glavne festivalske bine.  Pristup JDX zoni je omogućen samo odabranim i registrovanim posetiocima, akreditovanim novinarima i VIP gostima festivala.
Kao što je natpis „Old no. 7“ ostao tajna koju je samo gospodin Jack znao, tako i magiju JDX Backstage-a poznaju samo oni koji ga lično dožive! Pratite nas na zvaničnoj stranici Jack Daniel’s Serbia za sve  informacije o VIP registraciji i pristupu JDX Backstage-u i podelite sa nama svoje omiljene Jack trenutke preko twittera JDX_Backstage i instagrama jdx_backstage sa hashtagom #spiritofjack.
Povezana vest:  SPEKTAKL U KOMBANK ARENI, Pop diva Bijonse nastupiće u Beogradu!?