EXIT-13-6

EXIT 2014

Još jedan „samit“ muzičkih zvezda na EXIT festivalu

Sutra počinje EXIT, a organizatori ovog zvanično najboljeg muzičkog festivala u Evropi najavljuju da će 15. izdanje biti spektakularno, uz učešće velikog broja svetski poznatih zvezda, a po rečima direktora EXIT-a Dušana Kovačevića program ovogodišnjeg festivala će biti balansiran i u njemu će uživati i mlađe i starije generacije.
Što se programa tiče, kako je Kovačević rekao Tanjugu, jedno od glavnih obeležja biće to što će, na osnovu iskazane želje posetilaca prošlogodišnjeg Festivala, nastupati zvezde koje nisu nastupale na ovim prostorima.
-Otvaranje festivala sigurno će biti spektakularno. Potpisuje ga čuvena kreatorka i dizajnerka Es Davlin (ES Devlin) koja je bila zadužrena za dizajn ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, a u glavnoj ulozi na najvećoj festivalskoj bini biće čuveni Pet šop bojsi (Pet Shop Boys) – kazao je Kovačević.
-Pre nastupa Pet šop bojsa i same ceremonije otvaranje nastupiće „Stromae“ (Strome), trenutno verovatno najpopularniji frankofoni izvođač na svetu sa više od pola milijarde pregleda na Jutjubu – rekao je Kovačević, dodajući da će sutra na Dens areni nastupiti „Dislocure live“ (Diskložr).
Kovačević je rekao da trenutno najveće interesovanje publike vlada za program koji će biti održan u petak kada na glavnoj bini nastupaju „Rudimental live“ (Rudimental), koji je prošle godine proglašen za najbolji novi bend, i Gloria Gaynor (Glorija Gejnor) koju ne treba posebno predstavljati i koja je već 35 godina „vlasnica“ verovatno najvećeg hita svih vremena „I Will Survive“. 
U petak će na Dens areni nastupiti Carl Cox (Karl Koks) sa prijateljima, a na Fjužn stejdžu treba izdvojiti nastup „Asian Dub Fondation“ (Ejdžn Dab Fondejšn).
Subota po tradiciji na EXIT festivalu okuplja najveći broj posetilaca.
Tog dana svi oni koji se nađu na Petrovaradinskoj tvrđavi biće u prilici da na glavnoj bini prvo vide i čuju svetski poznati hrvatski duet „2Cellos“, a nakon njih i Dejmona Alborna (Damon Albarn) jedno od najznačajnijih imena u današnjoj muzici i za kraj jednog od najvećih di-džejeva na svetu „Skrillex“ (Skrilaks), dok će na Dens areni te večeri nastupiti „Afrojack“ (Afrodžek).
-U nedelju, kao i tokom celog festivala opet imamo kombinaciju starog i novog, tako će na Mejn stejdžu nastupiti „Hurts“ (Hrts jedan od najboljih novih bendova koji je poznat po spektakularnim nastupima baš na festivalima. Posle njih po prvi put u regionu nastupiće „Suede“ (Sued) koji su začetnici brit-popa i koji su jedna od ekskluziva ovogodišnjeg EXIT-a, dok će na Dens areni to veče obeležiti nastup „Deep Dish“ (Dip Diš) – najavio je Kovačević.
Govoreći o programu na „Sea Dance“ (Si dens) Festivalu koji će se odmah posle EXIT-a održati na plaži „Jaz“ u Budvi, Kovačević je rekao da će na njemu nastupiti zaista velike zvezde – „Example live“ (Egzempl), „Jamiraquai“ (Džemirakvai) i mnogi drugi svetski renomirani izvođači.
Direktor EXIT-a pre nekoliko dana je rekao Tanjugu da se na ovogodišnjem izdanju tog festivala očekuje duplo više gostiju iz inostranstva u odnosu na prošlogodišnji, a to je sada i potvrdio, dodajući da veruje da će EXIT u potpunosti opravdati titulu najboljeg muzičkog festivala u Evropi koju je dobio početkom godine.

Povezana vest:  Završen obilazak Muzeja revolucije u Beogradu