brazil pozdrav

SP BRAZIL 2014

Fudbaleri Brazila: Ovaj košmar pamtićemo zauvek

Fudbalski reprezentativac Brazila Dani Alveš rekao je da debakl protiv Nemačke (1:7) u polufinalu Mundijala predstavlja pravi košmar za sve u ekipi, ali i za celu naciju.
-To je bio košmar za sve nas, a takve stvari se ponekad dešavaju u fudbalu. Ipak, lično mi se ovo nikada nije desilo u karijeri. Igrali smo protiv odličnog rivala, koji je bio dobar u svim segmentima. Za samo šest minuta smo izgubili polufinale. Ne mogu da objasnim šta se desilo – rekao je Alves za O Globo.
On nije želeo da govori o tome da li bi selektor Luis Felipe Skolari trebalo da ostane na toj funkciji i kazao da svi moraju da podele odgovornost za poraz.
Po dva gola Brazilu juče su dali Andre Širle i Toni Kros, a u strelce su se upisali i Miroslav Klose, Tomas Miler i Sami Kedira.
Fudbaler sredine terena Brazila Fernandinjo rekao je da će Brazil zauvek pamtiti sinoćnju utakmicu.
-Naravno da atmosfera nije dobra kada doživite ovakav poraz, naš san se završio na najgori mogući način. Ipak, moramo da pronađemo snagu da podignemo glavu i naučimo da živimo sa ovim. Verujem da ćemo uspeti da se izdignemo iz ove situacije i u subotu odigramo meč za treće mesto najbolje što možemo – naveo je Fernandinjo.
Desni bek Maikon priznao je da je šokiran načinom na koji je njegov tim izgubio.
-Ovo je jedan od najgorih dana u mom životu, ali moramo da krenemo dalje. Tužan sam… Za četiri godine je novi Mundijal, a u subotu nas čeka meč za treće mesto – kratak je bio Majkon. 
Golman Žulio Sezar priznao je da ne ume da objasni šta se desilo u Belo Horizonteu.
-Nemci su odigrali odlično. Sve je bilo lepo do polufinala, imali smo podršku navijača, a sada moramo da se izvinjavamo. Ovo je veoma težak poraz. Doživelo smo potpuno pomračenje, niko nije očekivao. Priznajem, i ja sam napravio greške i moram da preuzmem deo odgovornosti. Bilo bi mi lakše da smo izgubili sa 1:0, a da sam ja jedini napravio grešku – zaključio je Sezar.

Povezana vest:  Štimac: Radujem se utakmicama sa Srbijom, mi smo favoriti