toni koors

SP BRAZIL 2014

Kros: Niko nije osvojio SP posle pobede u polufinalu

Fudbalski reprezentativac Nemačke Toni Kros upozorio je danas navijače da njegova ekipa još nije osvojila Svetsko prvenstvo, iako je posle ubedljivog trijumfa u polufinalu nad Brazilom (7:1) postala favorit za osvajanje šampionata.
-Bili smo izvrsni, to je sve što mogu da kažem. Došli smo ovde da bi postali svetski prvaci, srećni smo zbog prolaska u finale, ali i dalje imamo još jednu utakmicu. Niko nije osvojio šampionat u polufinalu – rekao je Kros za sajt FIFA.
Kros je bio strelac dva gola za Nemačku, kao i Andre Širle, dok su golove dali i Miroslav Klose, Tomas Miler i Sami Kedira.
-Ovo je najbolja partija Nemačke od mog ulaska u reprezentaciju. Od prvog minuta smo verovali da možemo da pobedimo i iskoristili smo to što je Brazil u tim trenucima bio neodlučan. Kada smo postigli prvi, golovi su neprestano dolazili. Da mi je neko rekao da ćemo pobediti 7:1, ne bih mu poverovao – dodao je Kros.
Mrežu Brazila načeo je Miler, koji se petim pogotkom na šampionatu približio najboljem strelcu Džejmsu Rodrigezu iz Kolumbije na samo gol zaostatka.
-Ovo je skroz neočekivano i ludo. Ne znam šta da kažem. Ne mogu da verujem da smo ostvarili ovako ubedljivu pobedu. Sve je funkcionisalo dobro na terenu. Predstoji nam još jedan meč, moramo da se potrudimo i osvojimo prvenstvo – rekao je Miler.
Nemačka će u finalu igrati pobednika drugog polufinalnog meča, u kojem večeras od 22 sata u Sao Paulu sastaju Argentina i Holandija.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE, LIGA ŠAMPIONA, Partizanu tri gola prednosti pred revans na Farskim Ostrvima