EXIT-13-6

EXIT 2014

Spektakularnim šou programom zvanično otvoren Egzit 

Kako su organizatori ovogodišnjeg Egzit festivala (Exit) i najavili, spektakularnim audio-vizuelnim šou nastupom legendardnog britanskog pop dvojca Pet šhop bojs (Pet Shop Boys) i zvanično je večeras otvoreno ovogodišnje izdanje festivala, a zvezde su svoj nastup u nesvakidašnjim crnim kostimima počele pesmom „One More Chance“. 
Koncert je počeo u ponoć na glavnoj bini Mejn stejdž (Main Stage), a zahvaljujući Es Devlin, koja je dizajnirala ovaj spektakularni šou, publika je mogla da vidi lasere, video projekcije, dimne efekte, ali i neizostavni tradicionalni vatromet koji svake godine zvanično označava početak četvorodnevne zabave na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Inače, Es Devlin je poznata po tome što je dizajnirala ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu, ali i po saradnji sa nekim od najvećin svetskih pop zvezda kao št su Kanje Vest (Kanye West), Mjuz (Muse), Lejdi Gaga (Lady) i Šakira (Shakira). 
Pre nego što su legende popa izašle pred publiku, na glavnoj bini pred još malobrojnom publikom nastupili su i brat i sestra Rave I Radha iz Amerike, koji su svoju pesmu posvetili rođendanu velikog naučnika Nikole Tesle, koji se obeležava 10. jula. Nakon njih je nastupio i popularni Stromae, koji je prostor ispred bine napunio gotovo do poslednjeg mesta i publici priredio nezaboravnu žurku svojim hitovima „Aloras a Dans“i „Randevu“. Publika je sjajno reagovala na nastup ovg ekscentričnog momka, koji je nekoliko puta menjao garderobu i pozivao publiku da pleše. 
U nastavku večeri očekuje se nastup benda Diskloužr (Disclousre) na elektronskoj Dens areni (Dance), di-džejeva Karl kraig (Carl Craig) I Grin velvet (Green Velvet) ali domaćih bendova ka što su Disciplina kičme, SARS i Kilo kilo banda. Uprkos kiši koja ove godine neprestano pada u Novom Sadu, publika za sada ne obraća puno pažnje na nju, te su sve bine prepune i žurka se zahuktava u svim delovima Tvrđave. 
Egzit se održava 15. put na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 10. do 13. jula, a zabava se zatim nastavlja na plaži Jaz u Budvi od 15. do 17. jula. 

Povezana vest:  „From April to December" Dušana Petrovića na binama širom regiona - „Muziku je važno predstaviti uživo"