FUDBALSKA-LOPTA

Fuzionisali se Budućnost i Krušik 

Odlukama svojih skupština, večeras su se u Valjevu fuzionisali fudbalski klubovi Budućnost i Krušik. Novi klub igraće u Srpskoj ligi – Zapad, u kojoj se sada takmičio Krušik, dok će odluku o tome ko će popuniti mesto Budućnosti u Zonskoj ligi Drina doneti nadležni organi Fudbalskog saveza Srbije. 
Konstitutivna sednica novog kluba zakazana je za ponedeljak, 14. jula.Oba valjevska fudbalska kluba imala su finansijskih teškoća, ali i pristojnu infrastrukturu – Budućnost u parku Pećina, a Krušik pored pruge Beograd-Bar, između Gradca i Kolubare. 
Slicna fuzija Budućnosti i Radničkog u Metalac 1960. godine, po instrukciji tadašnjeg Opštinskog komiteta SKS, dala je rezultat jer su se Valjevci 1969. plasirali u Drugu saveznu ligu – Sever, gde su igrali nekoliko sezona. 
Od Škole fudbala, koju je tada utemeljio poznati beogradski trener Dragoslav Škoba Filipović, a dogradio priznati valjevski stručnjak Dragoljub Milošević Bebica, fudbal u Valjevu živeo je 35 godina. 
Iz nje je potekao najbolji jugoslovenski strelac svih vremena Slobodan Santrač, vođa navale OFK Beograda i Partizana. Tomić i Ranković igrali su u Boru, Đurić i Popović u Užicu, dok je nešto stariji Sreten Đurica nosio dres Crvene zvezde i skopskog Vardara. 

Povezana vest:  Stanković: Moramo da budemo odgovorni i inteligentni