Oliver  Hauser 1Muzička fantazija na ostrvu Lokrum kod Dubrovnika – Oliver Dragojević i Stjepan Hauser nastupaju 11. septembra

Oliver Dragojević i Stjepan Hauser zajednički će ispratiti leto na samom jugu Hrvatske i to ekskluzivnim koncertom na prekrasnom Lokrumu 11. septembra u 20 časova . Biće to prvi veliki koncert na ovom ostrvu, samo desetak minuta udaljenom od Dubrovnika, nakon što je grupa Gregorian 2010. rasprodala čak dve večeri!
Ulaznice za koncert Olivera Dragojevića i Stjepana Hausera kreću u prodaju 1. avgusta putem prodajnih mesta Eventima ili na www.eventim.rs, a do ostrva se može doći samo organizovanim prevozom, iz stare Gradske luke, koji je uračunat u cenu. Cene ulaznica iznose od 3,685.00 din, 3,998.00 din i 4,310.00 din po današnjem kursu.
Ovo je prvi koncert muzičkog ciklusa „Lokrum 2020″ koji će publici ponuditi neprocenjivo istorijsko i prirodno bogatstvo ostrva u neuobičajenom muzičko – scenskom ruhu. Detaljniji program za sledeću godinu biće poznat početkom 2015. godine.
Stjepan Hauser je član najtraženijeg hrvatskog dua ‘2CELLOS’ kojeg domaća i strana publika obožava i koji je osvojio niz priznanja i nagrada, baš kao i zlatne tiraže. Nedavno su objavili novi singl: obradu popularne pesme „I Will Wait“ grupe Mumford & Sons za koga su spot snimili na Plitvičkim jezerima i tako dodatno doprineli promociji svoje domovine u svetu.
Nakon dugog niza neverovatno kreativnih godina na muzičkoj sceni, Oliver Dragojević i dan danas je jedan od najslušanijih izvođača u regiji. Privlači publiku neodoljivim šarmom i uvek iznova dokazuje koliko su vanvremenske njegove kompozicije poput „Molitva za Magdalenu“, „Cesarica“, „Vjeruj u ljubav“, „Brod u boci“ i mnoge druge. Uz njih i dalje odrastaju i odrastati će generacije.
Svoje dugogodišnje iskustvo i ljubav prema muzici, Oliver i Stjepan, sjedinili su u zajedničkom albumu koji je izašao 2011. pod nazivom „Noć nek’ tiho svira (Aquarius Records/Metropolis Records). Album je zbirka starijih Dragojevićevih pesama stavljenih u nešto drugačiji kontekst kojem je violončelo dalo svoj nepogrešivi pečat. Zanimljiva je informacija da je Stjepan Hauser imao svega desetak godina kada su neke od ovih kompozicija nastajale…
Lokrum je zaštićeni Park prirode – posebni rezervat šumske vegetacije pod zaštitom UNESCO-a do kojeg je dolazak moguć službenim brodovima rezervata. Obiluje egzotičnim biljem, rajskom florom i faunom kao i prekrasnim istorijskim znamenitostima koje datiraju sve do 11. veka, a legenda kaže da je baš na Lokrumu spas od brodoloma našao Ričard I- Lavlje Srce, vraćajući se 1192. godine s krstaškog pohoda. Jedan je od bisera hrvatske lepote, a godišnje ga poseti više od 180 000 ljudi!
Organizatori koncerta: Javna ustanova rezervat Lokrum i Menart BPM

Povezana vest:  Kraj Jelen top 10 turneje uz povratnike Ajzbern