IVN 1215Uprkos kiši i drugi dan Belgrade Beer Festa prošao u sjajnom raspoloženju muzičara i publike
 
Nakon sjajnih nastupa Parnog Valjka, CeeLo Greena i Felixa da Housecata, i drugi dan Belgrade Beer Festa protekao je u odličnoj atmosferi.
Publiku na Ušću zabavljale su grupe Strah od Džeki Čena, ABBA tribute bend, kao i Garavi sokak, koji su odličnim nastupom napravili uvod u koncert hedlajnera večeri – Bajage i Instruktora.
Kao poručena, kiša je sprala sparinu iz Beograda neposredno pred izlazak na binu Bajage i Instruktora koji su nastup na Ušću započeli simbolično sa „442“, a potom podizali postepeno temperaturu uz „Verujem, ne verujem“, „Godine prolaze“, „Gore dole“…
Na desetine hiljada ljudi pevalo je sa Momčilom Bajagićem „Lepu Janju“, „220“, „Poljubi me“, dok je „Vesela pesma“ čak dobila mali šaljivi uvod u kome Instruktor Žika Milenković peva u čast muzičarskih sposobnosti klavijaturiste Saše Loknera!
„Moram da se skinem u majicu koju sam nosio prvi put kad sam pevao ovu pesmu“ našalio se Žika koji je obukao majicu Bajage i Instruktora sa natpisom „Život je nekad siv, nekad žut“.
Žika Milenković je u 22.03 pozvao publiku da još jednom bude humana i pošalje poruke na 1003, što je pozdravljeno aplauzom!
Posebno dobro je primljena „Ako treba da je kraj“ sa poslednjeg albuma „Daljina, dim i prašina“ , a bend je posle „Plavog safira“ u završnicu ušao moćno sa rokerskom „Ti se ljubiš“ i svirački uvek posebno nadahnutom „Tišinom“.
„Ovu pesmu smo nekad svirali uz šibice, ali sada mislim da je bolje uz telefone. Ako imate telefone molim vas upalite ih“, poručio je Bajaga najavljujući grandioznu baladu „Zažmuri“, uz koju je čitavo Ušće bilo posuto svetlošću sa desetine hiljada mobilnih telefona.
Bend se na bis vratio sa „Mojim drugovima“ zaradivši ovacije publike Beer festa.
Bajaga i Instruktori drugu godinu za redom trijumfalno su nastupili na Beer festu priredivši još jedan nezaboravan koncert, ovaj put za oko 70.000 posetilaca u beogradskom parku Ušće.
Nakon Bajage i Intstruktora, ljubitelji „tvrđeg zvuka“ mogli su da uživaju u nastupu benda Sharks, Snakes&Planes. Potom je usledio hip-hop spektakl, pošto su se na sceni pojavili momci iz grupe Bad Copy. Ajs, Skaj i Timbe otvorili su svoj nastup sa numerom „Esi mi dobar“. Kako je koncert odmicao, atmosfera je bila sve bolja, a mnogobrojna publika repovala je u glas sa momcima iz Bad Copy.
Posle veoma uspešne dve večeri, pred nama je još tri dana odlične zabave i uživanja u muzici i pivu.
Vidimo se i večeras na UŠĆU!!!

PROGRAM za petak,15.avgust                            

Povezana vest:  Lejdi Gaga nominovana u 13 kategorija za MTV nagrade

18.30 RockFelers            

19.00 RHCP Real Tribute  

20.15 Sanja Ilić i Balkanika  

21.30 Plavi Orkestar    

23.15 Atheist Rap        

00.45 Goblini      

02.00 DJ Darren Emerson        

 

PROGRAM za subotu,16.avgust

18.15 GodDamn

19.00 Faith No More tribute band

20.00 Kanda, Kodža i Nebojsa

21.00 Hladno pivo

22.45 Prljavi inspektor Blaža i kljun.

00.00 Edo Maajka

01.30 Orthodox Celts

Povezana vest:  Trkulja singlom Voda najavljuje album

03.00 Dejan Petrovic Big Band