Blues Brothers  September NISVILLE 2014Nišville spojio legende

Posle nastupa grupe September na Nišville jazz festivalu (u subotu, 16, avgusta) koji je na veći deo publike ostavio odličan utisak, dok je za one čije sećanje seže tri ipo decenije unazad – to bilo i specifično „sentimentalno putovanje“, u bekstejdžu je došlo do interesantnog, susreta.
Nekoliko članova sastava Blues Brothers Band, koji su tog popodneva stigli u Niš, došli su iz publike do garderobe grupe September da bi legendama Yu jazz-rocka čestitali na odličnom nastupu. Član prve postave Blues Brothersa, saksofinista Blue Lou Marini, basista Eric „The Red“ Udel i bubnjar Lee „Funkeytime“ Finkelstein posebno su bili fascinirani činjenicom da su Bončina, Pop Asanović, Malikovič i Doblekar tek nedavno obnovili bend i to posle 35 godina, a da na koncertu zvuče kao da nikada nisu ni prekidali saradnju.
Iako je tokom karijere prošao sito i rešeto, frontmen Septembera Janez Bončina, je sledećeg dana, kada su se utisci malo sredili, organizatorima Nišvila rekao da je Nišville festival, jedno od retkih mesta gde se ovakve sitacije mogu dogoditi.
– Nisam mogao ni sanjati da će moji idoli, doći da mi čestitaju posle koncerta, jer upravo su Steve Crooper kao član Booker T and Mg’s, odnosno, studijskog benda legendarne Stax produkcije i Blue Lou Marini, dok je još svirao sa Blood Sweat an Tears – dosta uticali na muzički pravac kojim ću se ja kasnije kretati. A sada mi je Blue Lou dao svoju vizit kartu i zamolio me da ostanemo u kontaktu – rekao je Janez Bončina u telefonskom razgovoru na putu ka Sloveniji, baš u trenutku dok je delegacija Blues Borthers imala press konferenciju, u sklopu koje su novinarima priredili i mini koncert.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2011, Nova godina u Sarajevu uz vatromet i Zabranjeno pušenje i Bombaj štampu