rita-photo by Barbara AnastacioRita Braga ponovo u Gradu

Portugalska kraljica ukulelea Rita Braga ponovo dolazi u goste KC Grad-a! Ovoga puta veče dobija svoju dodatnu dimenziju u vidu nastupa Daniela Kovača i njegovog Jesenjeg orkestra.
Rita Braga je pevačica i izvođač sa eklektičnim repertoarom koji varira od Mocarta
odsviranog na ukuleleju do srpskog, švedskog ili portugalskog world musica, kaubojskih pesama, jazz-a iz 1920. do Bolivuda. Ona takođe piše i snima muziku za filmove i animacije, daje glas za animacije, i naručenu muziku za reklame. Njena pozadina u vizuelnoj umetnosti ju je spojila sa njenim muzičkim stilom i živim nastupima. Od 2004. godine, nastupala je u Portugalu, Poljskoj, Srbiji, Španiji, Americi, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Brazilu i Libanu, u različitim underground klubovima, pozorištima, festivalima stripa. Uglavnom nastupa pevajući i svirajući ukulele, ponekad u svoj nastup uključi klavir, sintisajzer ali već snimljene matrice za svoj solo nastup, a ponekad pozove na binu i lokalne muzičare, kao što će se sasvim sigurno desiti i u Beogradu.
Jesenji orkestar je projekat beogradskog muzičara Daniela Kovača, jednog od članova sastava Jarboli. Jedinstvena i snažna emotivno-poetska pojava na beogradskoj sceni koja istrajava.
Početak koncerta je u 21 čas. Cena ulaznice iznosi 250 rsd.

Povezana vest:  Prvi nastup posle rijalitija: DJANS u sredu na FREESTYLERU!

RITA BRAGA (Portugal)
Petak 22. avgust, 21h
Bašta – Kulturni centar GRAD
Braće Krsmanović 4