Rock Serbia Fest 2014ROCK SERBIA FEST 30. avgusta u Pančevu

U okviru Reggae i Rock Festivalskog vikenda koji se održava od 28. do 30. avgusta u prostoru Letnje bašte Doma omladine Pančevo, poslednji festivalski dan rezervisan je za dobru rok muziku. U okviru programa „Rock Serbia Fest“ nastupiće domaći rok sastavi: Grate, Hype, Sunshine i sjajni Nikola Vranjković, čovek čiji su muzika i tekstovi poslednje dve decenije obeležile karijeru beogradskog sastava Block Out.
Pokrovitelj manifestacije: Grad Pančevo
Medijski partneri: Nedeljnik „Pančevac“, RTV Pančevo, Remix Press, Portal za kulturu „Kulturizacija“, Radio „Legend“.

ROCK FEST // 30. AVGUST //

20 – 02h

Grate //SRB
Hype //SRB
Sunshine //SRB
Nikola Vranjković //SRB

Više o glavnom programu i izvođačima

Grate

GRATE je nastao 2007.godine u Novom Sadu. Debi album „Prodaj nas“ objavio je 2009. godine u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Album je povremeno koncertno promovisan na nastupima u Novom Sadu i okolini. Tokom priprema za snimanje drugog albuma, bend je doživeo ozbiljne kadrovske promene, koje su neminovno dovele do i drugačijeg zvučnog izraza.
Bend se potpuno okrenuo pisanju tekstova na maternjem jeziku, a zvučno se približio modernom alternativnom roku. Krajem proleća 2013. godine, GRATE je objavio drugi album „Volim da hodam“, za izdavačku kuću „Long play“ iz Beograda. Producenti albuma su gitarista benda Dragan Alimpijević Pik i basista benda Goblini Vladislav Kokotović, čija je težnja bila da u produkciji što više postignu ogoljen i minimalistički zvuk.
Album je pripreman više od dve godine i ukupno sadrži devet pesama, snimljenih u studiju „Road“ u Novom Sadu. Sa albuma su, još pre njegovog izlaska, skinuti singlovi „Lepljiv mrak“, „Paranoja“ i „Revolucija“, u kojoj gostuje frontmen Goblina Branko Golubović-Golub. Izlazak albuma prati i novi spot, za numeru „Volim da hodam“.
GRATE danas radi u postavi: Goran Beg (gitara, vokal), Dragan Alimpijević (gitara), Nenad Patković (bas), Zoltan Šimon (bubnjevi).

Povezana vest:  Veliki beogradski koncert Nikole Vranjkovića

Hype!

Zrenjaninska četvorka „Hype!“, nastala 2009, praši alternativni rok s iskrenošću i energijom garažnog benda. Njihova zvučna slika je sublimacija klasičnog roka i protopanka, ali i odjek bunta devedesetih na scenama Sijetla, Los Anđelesa i Detroita, uobličena u beskompromisan i svež rokenrol 21. veka.
Eksplozivna mešavina režećih gitara, bubnjarskih paterna koncipiranih na gruvu, melodičnih bas pasaža i vokala u spektru od razorne suptilnosti do čiste agresije, kao i neograničena količina uvek dobrodošle subverzivnosti, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Za četiri godine koliko postoje nastupili su na najznačajnijim festivalima u regionu – od EXIT-a, preko „Warriors dance festival“-a, „Koncerta godine“, „INmusic festival“-a…sve to bez zvaničnog izdanja, zahvaljujući sirovoj energiji i jedinstvenom pristupu autorskom rokenrolu. ROCK FEST // 30. AVGUST //
„Hype!“ su: lid-vokal Dragana Mijatović aka Gaga Lee, bubnjar Darko Kurjak („Partibrejkers“, „Memlah“), gitarista Pavle Kirćanski („Impurita“) i basista Miloš Kralj („Memlah“). Kao pojačanje, bend je dobio počasnog člana, gitaristu Dalibora Kurjaka (član nekadašnjeg benda „Gluve Kučke“).
Sunshine

Povezana vest:  Koncert grupe ZBOGOM BRUS LI u subotu, 23. Februara u kafeu Kulturnog centra Inđija

Sastav „Sunshine“ je nastao 1994. godine iz pepela demo hip-hop benda „Green Kool Posse“ koji su osnovali Bane Bojović aka Gymbrowsky i Đorđe Radivojević aka Ramirez, i kao treći član im se pridružio Nenad Bogojević aka Bogy.
Prvi album „Ljubavna Likvefakcija“ izlašao je 1995. , a već sledeća godina donosi promene i drugi album „SH.G.T.M.“ koji izdaju za nekada aktivnu izdavačku kuću Metropolis Records.
„Ljubavna likvefakcija“ dobija reizdanje 1998. na cd-u, koje izlazi za „Metropolis records“. Na albumu se nalaze 3 remiks bonus pesme. Album „Neću da se predam“ izlazi 1997. a 2001. prvi Live! album. Naredne godine objavljuju i album pod nazivom „Sha Bilo“. Kao novi članovi predstavljeni su Miloš Velimir Buca – bubnjevi (ex-El.Org.,ex-357, Disciplin A Kitschme) i Boris Đurić Rizbo.
Bend se oko 2006. ponovo aktivirao a sadašnju postavu čine:
Bane Bojović Gimbowsky – vokal
Vojin Ristivojević a.k.a. Disko Prle – klavijature
Milorad Matić Mićkeš – guitar, vocals
Cvika – vocals
Igor Škoro – bubnjevi (Dead Ideas, ex-Yobo)
Vladimir Komnenić – bas (Flip Out)

Povezana vest:  Režiser Šejtanovog ratnika snimio spot sa vampirima

Nikola Vranjković

Nikola Vranjković je čovek čiji su muzika i tekstovi u poslednje dve decenije obeležili karijeru beogradskog sastava „Block Out“. Od prošle godine nastupa sa novom grupom sa kojom izvodi veliki broj pesama iz „Block Out perioda“ (Protiv sebe, Nedostupna polja,Bunar želja, Dve hiljade i kusur godina, Težak slučaj pakla) kao i pesme sa svojih solo alubuma (Sretenje, Gusari, Svako putuje za sebe, Nagrada za strah, Ispod tvoga oka).
Trenutno promoviše novu knjigu pesama i priča i novi EP „Bremeplov“. Posle decembarske mini turneje (Niš, Kragujevac, Beograd -dva rasprodata Gun kluba) i prolećnih promotivnih nastupa u Nišu, Novom Sadu i prepunom ‘Božidarcu’ u Beogradu, Nikola Vranjkovic će ovog leta sa svojim novom grupom svirati na mnogim festivalima širom Srbije.
Članovi grupe Nikole Vranjkovica su: Danilo Nikodinovski-gitara, Ivan Zoranović-gitara, klavijature, Predrag Milanović -bas gitara, Vladan Božilović-bubnjevi.