toni cetinski 1

29. Dani piva u Zrenjaninu od 26. do 31. avgusta

Program ove turističko-kulturne manifestacije će početi 26. avgusta povorkom fijakera sa pivom kroz grad, što je, zapravo, poziv  na manifestaciju. Svečano otvaranje je zakazano za 27. avgust u 21.30, uz vatromet. Nakon toga počeće raznovrstan program. Zrenjanin u tom periodu postaje festivalski grad. Sastavni deo programa manifestacije je i međunarodoni sajam preduzetništva „INOCOOP”, kao i mini sajam narodnih rukotvorina i starih zanata.

Istovremeno se održava više manjih festivala, među kojima su: Međunarodni festival folklora „Lala“, Festival tamburaša „Prim za primom, festival sa pivom“, Festival tradicionalnog narodnog stvaralaštva „Banatske vredne ruke”, Međunarodni festival svadbenih običaja i Festival gajdaša, fluraša, dvojnica i okarina. Pored šarenila narodnih nošnji, održava se svakako već tradicionalno, takmičenje u brzom ispijanju piva i izdržljivosti litarske krigle pune piva.

Povezana vest:  Lejdi Gaga planira božični džez album



U vidu pratećeg programa, tokom održavanja zrenjaninskog festivala piva, na različitim punktovima, odvijaju se i sportski programi, kao što su košarkaški turnir, odbojka na pesku, skokovi u vodu s mosta, promocije borilačkih veština …

Na samom otvaranju 29. Dana Piva posetioce će zabaviti Partibrejkersi.  Jedan od najtraženijih bendova u regionu, LEXINGTON bend će u četvrtak zabavljati sve posetioce. Večiti romantik, Željko Samardžić, nastupaće treće večeri. Centralno ime ovogodišnjih Dana Piva je legendarni Tony Cetinski, a na samom finalu ovogodišnjih Dana Piva za dobar provod biće zadužen Željko Šašić. 

Povezana vest:  Muzički rok festival na Goču

Muzički izvođači i bendovi nastupaće na Žitnom trgu, dok će na drugom gradskom trgu, Trgu Slobode, biti skoncentrisan sportski program. Najmlađi će moći da uživaju u luna parku i zabavnim sadržajima na parkingu Prevlaka, a u gradskoj bašti biće organizovane evergrin muzičke večeri. U ulici Miroslava Tirše ove godine neće biti sadržaja.

Dečiji program biće upriličen ispred Vodotornja, a sajmovi knjiga i rukotvorina biće postavljeni na lokalitetu ispred centralne apoteke do Trga “Dr Zorana Đinđića”. Zbog uobičajenih gužvi, na Pešačkom mostu ove godine neće biti sadržaja.

Povezana vest:  Prvi "OFFICIAL LIVE" SSP LIVE IN BELGRADE UŠĆE 2014