Logo

EUROSONG 2012

Španska televizija poručila takmičarki:Nemoj da pobediš!

 

Direktori španske državne televizije pozvali su špansku predstavnicu na Pesmi Evrovizije da ne pobedi ovog vikenda na takmičenju u Azerbejdžanu, jer ako trijumfuje neće moći da priušte sebi organizaciju takmičenja iduće godine. Prema pravilima takmičenja, državna televizija zemlje čiji takmičar pobedi na Evrosongu iduće godine organizuje takmičenje.

Povezana vest:  PRESLUŠAJTE NOVI ALBUM BENDA ISKAZ "TANATOS" – EKSKLUZIVNO NA DEEZERU

Pastora Soler, koja predstavlja Španiju u Bakuu baladom „Quedate Conmigo“ rekla je da su se direktori španske televizije TVE našalili sa njom rekavši joj: „Molim te, nemoj da pobediš“.

-Mislim da nije trenutak ni za Španiju da pobedimo na Evroviziji. Ako bi se to dogodilo, mislim da bi bilo nemoguće organizovati događaj iduće godine jer je previše skup – rekla je ona, prenosi AFP.

Povezana vest:  Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića

Španska konzervativna vlada smanjila je troškove i podigla poreze kako bi smanjila javni deficit zemlje. Kriza i štednja koja je usledila pogodila je sve oblasti života, uključujući i državnu televiziju, koja je morala zbog toga da otkaže nekoliko popularnih emisija. Pobednika Evrovizije bira žiri i glasovi publike. Španija je, od osnivanja Evrovizije 1956. godine, dva puta bila pobednik – 1968. i 1969. godine. Evrovizija svake godine privuče 125 miliona gledalaca.

Povezana vest:  Bend Negativ na druženju sa novinarima uoči koncerta u Kombank dvorani: "Uželeli smo se jedni drugih i žive interakcije sa publikom"