Plavi Orkestar_Official_Photo_2009Novi album Plavog orkestra do kraja godine

 

Pop rok sastav „Plavi orkestar“ trebalo bi do kraja godine da objavi novi album, najavljen još zimus besplatnim internet singlom „Amerika“, saopštio je izdavač, zagrebački „Dalas rekords“ (Dallas Records).

„Plavi orkestar“ frontmena Saše Lošića trebalo je da povratnički album „Revolucija“ objavi pred mini turneju koja je u februaru i martu obuhvatila velike dvorane, „Tivoli“ u Ljubljani, Beogradsku arenu I Arenu Zagreb.

Povezana vest:  Povratak kralja: Carl Cox stiže na EXIT sa specijalnim trosatnim setom!

Ipak, pred dolazak u Beograd, Lošić je rekao da se to neće desiti, jer se zbog njegovog perfekcionizma neplanirano odužilo snimanje povratničkog albuma, koji treba da nasledi prethodni „Infinity“ iz 1999. godine.

-Nastavljamo rad na albumu koji je u završnoj fazi. Snimili smo 80 posto materijala. ‘Amerika’ dovoljno dobro ilustruje koliko ‘Plavi orkestar’ rizikuje sa novim albumom i koliko je novih elemenata uneo u svoj zvuk – rekao je tada Lošić.

Povezana vest:  Bend Coldplay na meti kritika u Indiji zbog spota

Sarajevski bend, koji poslednje skoro dve decenije radi u Sloveniji, pre nekoliko dana nastupio je na „Rujanfestu“ u Zagrebu, a „Dalas“ sada saopštava da se nakon tog gostovanja „Plavi orkestar“ konačno „bacio na završavanje albuma“.