bijelo dugme deluxBijelo dugme – Box set deluxe u prodaji

Croatia Records (ex Jugoton) s ponosom predstavlja veliki projekat povodom 40 godina od objavljivanja „Kad bi’ bio bijelo dugme“ 1974. godine, prvog albuma Bijelog dugmeta.

Na temeljima muzike  šezdesetih (The Beatles, The Rolling Stones, The Who… ) niknulo je početkom sedamdesetih Bijelo dugme, a do kraja osamdesetih obeležilo je i zauvek promenilo muzičku scenu na ovim prostorima. Njihove pesme prihvatile su sve generacije, albumi su prodani u milijonskim tiražima, a euforija koju su izazivali svojom pojavom među mladima, bila je neviđena dotad.

Bijelo dugme – Box set deluxe po prvi put objedinjuje svih devet studijskih albuma na novom 180-gramskom vinylu, uz bonus singlicu „Top/Ove ću noći naći blues“ (od čije objave je takođe prošlo 40 godina ). Ovo limitirano, luksuzno izdanje obogaćeno je i knjigom Bijelo dugme, koju potpisuju dobri poznavaoci benda, saradnici i prijatelji, poznavaoci  pop kulture i rocka, posebno, Siniša Škarica i Dušan Vesić.

Povezana vest:  MTV World Stage - Red Hot Chili Peppers, petak, 17. avgusta u 20:10!

U knjizi će se ekskluzivno naći i veliki broj nikad objavljenih fotografija i dokumenata, iz diskografske karijere Bijelog dugmeta download šifra  za preuzimanje svih remasteriranih pesama iz ovog box seta te retke znamenitosti grupe.

Po uzoru na objavljeni Box Set LP-a The Beatlesa „The Beatles Deluxe Vinyl Box Set“ (http://www.thebeatles.com/vinyl/), svi albumi Bijelog dugmeta su remasterizirani u studiju Abbey Road, pod vodstvom Sean Mageeja, ton majstora čiji je remastering „Vinyl Box Seta“ Beatlesa iz 2011. godine nagrađen i prestižnom nagradom Grammy.

Nezamisliv uspeh svih devet studijskih albuma; Kad bi bio bijelo dugme, Šta bi dao da si na mom mjestu, Eto! Baš hoću!, Bitanga i princeza, Doživjeti stotu, Uspavanka za Radmilu M., Bijelo dugme, Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo, Ćiribiribela, rasprodane turneje i mnogobrojne hit pesme te kontroverza koja ih je pratila celu karijeru doveli su ih do statusa najvećeg rock benda ovih prostora. Bijelo dugme bilo je i ostalo naš jedini bend koji je zaslužio pripadati tadašnjoj svetskoj rock sceni, a neki od njihovih albuma snimani su u najznačajnijim svetskim studijima pod palicom  najboljih muzičkih producenata, dok su članovi benda uživali status pravih rock zvezda.

Povezana vest:  Bi Bi King: Ne nameravam da idem u penziju

„…Bijelo dugme, bilo je naš Elvis, ali i Beatlesi, tako nekako započinje ova priča (…) poput Presleya iz gotovo getoizirane scene prvi su izveli rock na veliku pozornicu kao nešto s čime valja više nego ozbiljno računati i postali objektom masovnog obožavanja, a potom su poput Beatlesa – kao novi kraljevi popa – najavili da ono što rade ima aspiraciju nazvati se umetnošću…“ – odlomak iz teksta Siniše Škarice – „Bijelo dugme/Jugotonove godine“

Povezana vest:  Britni Spirs počinje rad na novom albumu

„…Prvi su od naših snimali u Londonu. Prvi su napravili turneju po sportskim halama. Prvi su označili puteve muzičkoj industriji. Prvi su zaradili novac od svoje muzike. Imali su sve što krasi jednu rock biografiju: skandale, drogu, seks, alkohol, zatvor, na kraju jednu zagonetnu smrt. Prvi su imali potpunu euforiju publike na koncertima, ali i van njih. Oni su jedini dokaz da je takva karijera izvan engleskog jezika uopšte bila moguća. …“ – odlomak  iz teksta Dušana Vesića – „Bijelo dugme: Mit koji raste“

Ovakvo kapitalno izdanje  biće objavljeno 14. 11. 2014., a moći će da se kupi u odabranim trgovinama širom regije te putem online trgovina:

Amazon ( www.amazon.com ), Croatia Records Web Shop ( http://shop.crorec.hr/ ).

Kolekcionari će svoj numerisani   primerak ovog luksuznog vinylnog box seta moći da naruče već od 14. septembra  putem online trgovina: