Vlada Divljan i Ljetno kino Big BandVlada Divljan i Ljetno kino Big Band 1. novembra u Domu omladine Beograda
 
Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band održaće koncert 1. novembra u Domu omladine Beograda (DOB). Pošto nas je lepo vreme ovog leta skoro potpuno zaobišlo, Divljan i Kino će se potruditi da u Beogradu konačno naprave „pravi letnji ugođaj u inat klimi koja nas ignoriše“.
„Beograđanke i Beograđani, kao i uvek, mogu očekivati naša nasmejana mlada lica i poznate pesme u ritmu za ples. I neke novine naravno. A moći će i da provere koliko smo napredovali u međuvremenu – iza nas su Exit, Inmusic, Špancirfest, Royalmusic itd, da pomenem samo festivale“, kaže Divljan.
Jedan od najcenjenijih pop autora bivše Jugoslavije, nekadašnji vođa kultnih Idola Vlada Divljan snimio je CD EP „Četiri godišnja doba“ (2012) sa zagrebačkim Ljetnim kino Big Bandom, kog predvodi njegov stari prijatelj gitarista Maks Juričić (ex Film, ex Vještice…).
Pored hitova sa CD-a („Samo jednu ljubav imam“, „Najlepša“…), Divljan i Kino uživo izvode legendarne hitove Idola („Ona to zna“, „Rusija“…) i ljubavne pesme Divljanove samostalne karijere („Odnesi me, „Sve laži sveta“…) u novim, lepršavim, za ples pogodnim verzijama.
„Rekao bih da su sve pesme u ‘novom ruhu’ dobile neki novi duh. Pomalo smo promenili aranžmane, a neke smo pesme, poput ‘Plastike’, praktično ‘prevrnuli’. No trudili smo se da ne izgubimo tu neku izvornu, mladalačku energiju koju te pesme nose u sebi“, objašnjava Divljan.
SPECIJALNI LETNJI POPUST!!! Ulaznice za beogradski koncert Vlade Divljana i Ljetno kino Big Banda već od danas su u prodaji po posebnoj ceni od po samo 900 dinara! Popust traje do kraja leta! Od prvog dana jeseni pojedinačna ulaznica koštaće 1.200 dinara, a tada će se u prodaji naći i specijalna „Karta za dvoje“ po ceni od 2.000 dinara. Prodaja ide na blagajni DOB-a, i preko mreže www.eventim.rs.
„Koncertom u DOB-u ovoga puta ispraćamo leto, koga nije ni bilo. To već malo vuče na filozofiju, pa nekako zatvoren prostor više priliči. Drugim rečima, ovaj će nastup biti izuzetno ozbiljan. Šalim se naravno“, kaže Divljan.
 
JEDAN POTPUNO NOVI ZVUK
 
Lepršavost i mediteranski duh karakterišu svirku Ljetno kino Big banda, zahvaljujući neobičnoj postavci sa akustičnim gitarama, ukuleleom, klarinetom, harmonikom, čelom, perkusijama…i predivnim višeglasnim pevanjem poreklom sa jadranskog ostrva Brač.
„Ljetno kino mi je na prvi pogled čudno izgledalo, ali kad sam ih čuo shvatio sam koliko takva postava ostavlja prostora za vokale, pogotovo što svi momci iz benda jako dobro pevaju“, kaže Divljan.
Maks Juričić je pre neku godinu pokrenuo trio Ljetno kino, u kome su i Vlade Matulić (klarinet) i Buki Filipović (standup bubanj) iz Postira na Braču, da bi konačno njegovo prijateljstvo sa Divljanom započeto još 1980. na Omladinskom festivalu u Subotici, tri decenije kasnije krunisano saradnjom u okviru novog projekta – Ljetno Kino Big Band & Vlada Divljan.
„Sve je počelo od ‘Najlepše’ koju je Maks poželeo da obradi, ja sam predložio da snimimo i ‘Samo jednu ljubav imam’, a kako su nam obe od početka zazvučale dobro, rešili smo da snimimo još ‘Vodim te na more’ i ‘Iza osmeha’, i prisetimo se pomalo zaboravljenog EP formata. Kada smo preslušali sve pesme zajedno, svaka nas je asocirala
na po jedno godišnje doba, pa smo rešili da to nazovemo ‘4 godišnja doba'“, kaže Divljan.
Ljetno Kino Big Band pored Juričića, Matulića i Filipovića, čine i basista Marino Pelajić (ex Film, Haustor, Le Cinema), saksofonista i klavijaturista Psihomodo popa Jura Novoselić (ex Film, Haustor, Disciplina kičme) koji se sada pokazao kao izvanredan harmonikaš. Za električno čelo je zadužen Stane Kovačić, Ante Prgin-Surka za beatbox, a Radislav Jovanov-Gonzo za „sitne“ udaraljke.
Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band već su jednom trijumfovali u Beogradu u junu 2013. godine dvopipočasovnim koncertom u krcatoj bašti Studentskog kulturnog centra, uprkos kiši!
Povezana vest:  Paris Hilton najavila novi album