Rambo Amadeus 2RAMBO AMADEUS NA PROSLAVI 40 GODINA DKSG
 
Koncert Ramba Amadeusa, Two Winettous & One More, održaće se sutra 17. septembra u 20:30 na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad, povodom proslave jubileja 40 godina rada ove ustanove kulture. Ulaz na koncert je slobodan.
Rambo će, po drugi put, uveličati slavlje DKSG, s obzirom da je prethodno svirao na tridesetogodišnjici, što je upamćeno kao jedan od najvećih koncerata te sezone.
Svetski kilo car nastupiće sa postavom koju čine Igor Malešević na bubnjevima, Miroslav Tovirac na bas gitari i Vojno Dizdar na klavijaturama.
Jedan od naših najistaknutijih muzičara današnjice prisutan je na jugoslovenskoj sceni od 1988. godine, kada se predstavio albumom O tugo jesenja. Rambo već tada daje naznake karakteristika po kojima će postati poznat: fank rifovi, džez harmonije, rep i njegov specifični humor kojim vlada scenom. Osim što poseduje snažnu harizmu, Rambo je muzičar sa izuzetnim sviračkim sposobnostima, što je očigledno u muzici čiji kvalitet kroz godine ne jenjava. Od početka svoje karijere do danas, Rambo je zadržao svežinu i aktuelnost, zahvaljući promenama pratećih postava i koncepicija nastupa, te on uspeva ne samo da održi svoju armiju fanova, već i da stalno stiče nove poštovaoce. Pored muzike, Rambo se često bavi i društveno relevantnim temama, o kojima daje uvek zapažene komentare.
Bogatim trodnevnim programom, od 16. do 18. septembra, Dom kulture Studentski grad obeležava 40 godina rada. U septembru 1974. je počela redovna aktivnost DKSG i od tada do danas se kroz programe više redakcija, koje su tokom vremena menjale formu, ostvaruju glavni ciljevi: zadovoljavanje aktuelnih i razvijanje novih kulturnh potreba i kulturnih vrednosti studenata.
Povezana vest:  Dodeljene nagrade rok časopisa Kerang