Gistro Pop 50x70cmMuzička nedelja u Gradu!

Sreda 8. oktobar, 20h

GistroPop

DJ: Skoča
Muzika koja će se vrteti na GistroPop večerima ne poznaje granice, stilove, liste, mainstream ili underground okvire. GistroPop je žanr za sebe, ma koliko to pretenciozno zvučalo.
Uostalom, koliko još klubova znate u kojima ćete u toku jedne večeri čuti pesme koje izvode Frank Sinatra, Sonic Youth, Bob Dylan, The Smiths, Velvet Underground, AC Jobim, Mark Lanegan, Curtis Mayfield, Dinosaur Jr, The Beatles, Serge Gainsbour, Kraftwerk, Interpol, Terry Callier, Pixies, Caribou, Gregory Porter, Morphine, Bill Callahan, Ennio Morricone, Stereolab, Fred Astaire, Prefab Sprout, David Bowie, Pulp, Fela Kuti, Neil Young, Hüsker Dü, Funkadelic, Richard Hawley, Marvin Gaye, Pavement, Can, Bing Crosby, Wilco, David Holmes, Joy Division, Francoise Hardy, Warpaint, Burt Bacharach, DJ Shadow, Style Council, Tony Bennet, Portishead, Belle & Sebastian ili Yo La Tengo na primer?
Ostavite predrasude u kamionskoj prašini ispred KC Grada, uživajte u noćnim svetlima Brankovog mosta i upoznajte „Jelenu iz Pete beogradske“ dok u pozadini svira muzika koja je napravljena iz ljubavi.
Ulaz slobodan!

Četvrtak 9. oktobar, 21h

Miki Solus (Zagreb)

Miki Solus je zagrebački kantautor koji je rekao „NE“ gitari i sjeo za klavijature. Svira uz pratnju Frane Viskovića (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon). Ovaj eksplozivni trio uživo šamara publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama. Odsvirali su preko 100 koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i BiH među kojima i Terraneo 2013. godine, EXIT, Ferragosto Jam i Rocklive 2014.godine. a ove godine našli su se u finalu 3. HR Demo Kluba.
Hitovima „Pun kufer“ i „Hipster“ svojim je zabavnim ikreativnim pristupom glazbi uspio stvoriti svoj prepoznatljivi izričaj – akustični rap, s primjesama energičnih i brzih jazz/punk elemenata.Bez previše filozofiranja, Miki je talentirani glazbenik sa šašavim izričajem, koji osvaja na prvu.
Do sada je objavio dva studijska albuma, „Muzika sumnjive kvalitete“ (2011.) i „Bojim se muzičkih kritičara“ (2012.), a nedavno i novo EP izdanje „Bolesni tekstovi sa super mjuzom“.
“ Nije rep, a repa se i nabraja sve u 16, nije funk, a ima silan groove, nije pop a ulazi u uho, nije rock, a čupavi su i mladi, nije alternativa, a teško da ste čuli nešto slično na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni.“ (Anđelo Jurkas)
„Uz sav svoj naoko zajebantski pristup glazbi, Miki isporučuje autentičan pomaknuti muzički izraz čija izvedba i koncept su sve samo ne – apsurdni.“ (Mihael Pinter, buntovnikbezakorda.com)
Cena karte 250 rsd

Povezana vest:  Lejdi Gaga na proslavi godišnjice Klintonove fondacije

Petak 10. oktobar, 23h
Banda Panda IV B-Day Party
++++Super Celovečernja Ceremonija++++
Birthday / Jungl / Colors / Visual art / Party >>>
Folks:
Johana B / Hetem / Ognjem/ Vitanov / Dusan Lilic
Beogradski di-džej duo Banda Panda, 10. oktobra proslaviće svoj četvrti rođendan. Već tradicionalno, kao i svake godine žurka će biti održana u KC Gradu (Braće Krsmanovića 4), a osim slavljenika Johane B i Dušana Lilića nastupiće i Hetem, kao i članovi beogradskog di-džej pokreta Beyond House Ognjem i Vitanov.
Ovogodišnja tema žurke je džungla, a u saradnji sa vizuelnim umentikom Nikolom Pavlovićem za 10. oktobar je pripremljen poseban vi-džejing, dok je u njegovoj režiji kreiran i video koji najavljuje rođendan beogradskog dua. Specijalno za žurku pripremljena je i scenografija za koju je ove godine zadužen Emir Esh Šehović, poznati umetnik iz Tuzle.
Banda Panda je nezavisna grupa mladih umetnika, poznata po svojim autentičnim žurkama, na kojima muzički program uvek prati i umetnički performans. U poslednje četiri godine njegovi članovi Johana B i Dušan Lilić nastupili su kao podrška brojnim inostranim di-džejevima među kojima su Lindstrom, Matthew Dear, Makam, Boris Werner i mnogi drugi, a na svojim žurkama ugostili su gotovo sva poznata imena srpske underground elektro scene. Osim di-džejeva grupa mladih umetnika, okuplja i brojne talentovane dizajnere, arhitekte i pisce.
Dušan Lilić se na muzičkoj sceni pojavio 2008. godine, a dve godine kasnije osnovao je pokret Banda Panda, koji je za kratko vreme postao prepoznatljiv party brend među beogradskim klaberima.
Johana B je vizuelna umetnica i di-džej. Njen muzički stil varira od deep i house muzike, pa sve do zvuka Detroit i acid tehna.
https://soundcloud.com/hetem
https://soundcloud.com/dusanlilic

Povezana vest:  Letu Štuke imaju Paranoju za 1. april!

Subota 11. oktobar, 22:30h

Pojačaj!
Posle nekoliko uspešnih humanitarnih akcija i koncerata koji su imali za cilj pružanje pomoći beogradskim beskućnicima, volonteri Crvenog krsta Palilula najavljuju novi koncert/žurku POJAČAJ!
Cilj ovog humanirtarnog koncerta/žurke Pojačaj! je prikupljanje sredstava za rešavanje najurgentnijih problema sugrađana koji žive bez krova nad glavom, kao i onih pogođenih posledicama poplava – nabavku hrane i veša, primusa, nabavku lekova, vađenje dokumenata i pomoć kod drugih „nerešivih“ problema koji mogu da snađu one koji žive na ulici i bez ikakvih sredstava za život.
Akciju će ovoga puta podržati domaći DJ-evi Marina Bogičević, Predrag Šestić, a.k.a DJ Shekimon, Inspektor & 50 Grass (Vatra) i SAJSI MC.
Žurka se održava u Kulturnom Centru Grad 11.10. od 22:30h. Cena karte je 300 dinara, a sav prihod od prodatih karata biće iskorišćen za pružanje interventne pomoći beskućnicima. O akcijama nabavke i podele paketa obaveštavaćemo na Facebook stranicama Crvenog krsta Palilula i Pojačaj!

Povezana vest:  Savremena beogradska džez scena u DOB