rhcp

Novi Album „Pepers“-a u 2015.

Kalifornijski bend Red Hot Ćili Peppers počeo je da radi na novom albumu koji bi trebalo da u prodaju stigne u oktobru 2015. Njihov poslednji studijski album – „I’m With You“, objavljen je 2011.
Basista benda Majkl Balzari, poznatiji kao Fli, izjavio je u intervjuu za časopis Roliing Stone da je groupa komponovala više od 30 pesama, i da se nada da će uskoro ući u studio. 
Novi materijal je „kul, fanki, sa dosta plesnog ritma i ponekom introspektivnom, lepom pesmom“, rekao je Fli.
To će biti drugi album koji će Peppersi snimiti sa gitaristom Džošom Klinghoferom koji je 2009. zamenio Džona Frušantea.
-Naša saradnje je sada mnogo bolja nego ranije“, kazao je legendarni basista, dodajući da su on, pevač Entoni Kidis i bubnjar Čad Smit sa Klinghoferom uspeli da uspostave „jedan novi jezik – čije će plodove publika moći da čuje za godinu dana, kako na novom albumu tako i na svetskoj turneji koja će uslediti. 
Pedestdvogodišnji muzičar je pravi maratonac roka, nikad previše udaljen od scene i studija. Prošle godine, bio je na turneji sa „Atoms for Peace“, supergrupom okupljenom oko Toma Jorkija, frontmena sastava „Radiohead“. 
Nedavno je bio u studiju sa „Antemasque“, novom grupom Omara Rodrigeza-Lopesa i Sedrika Bikslera-Zavale, bivših članova „The Mars Volta“. 
Krajem oktobra, američka publika će imati priliku da ga vidi kako glumi u filmu „Low Down“ o životu džez pijaniste Džoa Olbanija, u kom glavne uloge tumače Džon Houks, El Faning i Lena Hedi. 
Fli je i ranije imao zapažena pojavljivanja na filmu kao u drami „Moj privatni Ajdaho“ Gasa Van Senta i komediji „Veliki Lebovski“ braće Koen. 

Povezana vest:  Bend Otros Aires u okviru Tango festivala u Beogradu