Rolling StonesRoling Stonsi na projekciji dokumentarca o njima

 

Članovi „Roling Stonsa“ (Rolling Stones) prirustvovali su u utorak u Njujorku projekciji dokumentarnog filma o njima u Muzeju moderne umetnosti.

Dokumentarac je o snimanju mitskog albuma britanskih rokera „Exile on Main Street“ iz 1972. koji će uskoro biti objavljen u remasterizovanom izdanju.

Film pod nazivom „Stones in Exile“ sadrži neke do sada napoznate snimke grupe.

Povezana vest:  Dženet Džekson filmska producentkinja

Projekciji su prisustvovala tri od četiri člana benda: Mik Džeger (Mick Jagger), Kit Ričards (Keith Rićards) i Čarli Vots (Ćarlie Watts).

Remasterizovana verzija albuma „Exile on Main Street“ u SAD će biti puštena u prodaju 18. maja, kao CD sa 10 do sada neobjavljenih pesama.

DVD sa dokumentarnim filmom, u trajanju od 90 minuta koji sadrži i intervjue sa članovima „Roling Stonsa“ biće pušten u prodaju u junu, ali će već u petak biti prikazan na američkoj televiziji En-Bi-Si (NBC).

Povezana vest:  Anketa muzičkog časopisa Rolling Stone: Metallica je najveći metalbend svih vremena

Dvostruki album „Exile on Main Street“ koji važi za jedan od najboljih u istoriji rokenrola, bio je pod uticajem nestabilne društvene i političke situacije krajem 1960-ih godina, a obeležila ga je američka muzika: rok, bluz, gospel i soul.

Sniman je u više etapa u studiju Olimpik (Olympic) u Londonu, u zamku Kita Ričardsa u Francuskoj i u Los Anđelesu, u haotičnom ambijentu u kojem je grupa živela u vreme „seksa, droge i rokenrola“.

Povezana vest:  Večeras kreće BURN ROAD TO EXIT karavan!