sarsS.A.R.S. preuzima MTV

U petak, 14. maja u 20:30 članovi grupe S.A.R.S. preuzeće MTV u emisiji TakeOver i na pola sata regionalnoj publici predstaviti svoje omiljene spotove, pesme i izvođače.

Bend su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković – Lukac i Dragan Kovačević – Žabac. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuk i stil benda. Krajem 2007. snimaju svoju prvu pesmu pod nazivom Buđav Lebac i kače je na internet. Prvi singl benda S.A.R.S. vrlo brzo ostvaruje veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspeh i prihvaćenost ove pesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen, pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije.

Povezana vest:  Lista 10 najprodavanijih singlova u SAD



Krajem 2008. godine dobili su ponudu da snime album za nacionalnu izdavačku kuću PGP RTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko meseci i objavljen je u martu 2009. godine. Među gostima na ovom izdanju pojavljuju se, između ostalih, duvač Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn), gitarista Aleksandar Sale Sedlar Bogoev, bubnjar Vladan Rajović (Kanda, Kodža i Nebojša). Istovremeno sa albumom, izašao je i animirani spot za pesmu Buđav lebac , koji je crtao srpski ilustrator Aleksa Gajić.

Povezana vest:  Sjajan koncert Magnifica publika nagradila ovacijama

Grupa je dobila nagradu za muzičko otkriće 2008. godine od TV Metropolisa i osvojila je dve nagrade po izboru publike u glasanju koje je organizovao internet magazin Popboks za najbolji debitantski bend i najbolji singl u 2008. godini.

Trenutno je u pripremi novi album, čije se objavljivanje najavljuje za ovu godinu. S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspeo da održi preko 40 koncerata po zemlji i regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih bendova na prostoru ex-YU.

Povezana vest:  Riblja čorba u emisiji Jelen Top 10