SARS Dom sportova - foto Vedran MetelkoSarsomanija u Hrvatskoj – S.A.R.S. u Zagrebu održao najveći solo koncert u karijeri!

Beogradski sastav S.A.R.S. održao je najveći solo koncert u svojoj dosadašnjoj karijeri. Bend je u subotu 25. oktobra održao rasprodat koncert pred preko 8 000 fanova u velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu, mestu koje je rezervisano samo za najveće zvezde hrvatske i regionalne muzičke scene. Posle tri rasprodata koncerta u Tvornici u Zagrebu u martu ove godine, gde su nastupili pred oko 4 000 ljudi, S.A.R.S. se trijumfalno u istoji godini vraćaju u Zagreb pred do sada najvećim brojem posetioca. Koncert u Zagrebu kruna je koncertne turneje benda 2014. godine u okviru koje su održali preko 100 koncerata, od čega čak 27 u Hrvatskoj. Samo u 2014 godini S.A.R.S. je u Zagrebu prodao preko 12 000 ulaznica!!!
Na koncertu koji je trajao preko dva i po sata bend je uz neviđenu euforiju publike i njihovo horsko pevanje izveo sve svoje najveće hitove. Hrvatski mediji jednoglasni su u oceni da S.A.R.S. više nije samo internet fenomen već ozbiljna koncertna atrakcija a svi gotovo jednoglasno hvale održani koncert i govore o svojevrsnoj ‘Sarsomaniji’. ‘S.A.R.S. raspametio Zagreb na najvećem solo koncertu u karijeri’, ‘Rasturačina’, ‘S.A.R.S. oduševio u rasprodanom Domu sportova’, ‘S.A.R.S. živi svoj san: Zagreb je riješen da vječno s njima pleše!’, ‘S.A.R.S. rasprodao Dom sportova’, ‘S.A.R.S. u Zagrebu – lijek protiv ovog Sarsa u Zagrebu ne postoji’ samo su neki od naslova kojima mediji u superlativu govore o koncertu benda. U svojoj najavi Tportal pod naslovom ‘Veliki uspeh’ navodi ‘Malo koji bend iz naše regije se uopće usuđuje pomisliti na koncert u Velikoj dvorani Doma sportova, a beogradski sastav ga je uspio rasprodati bez problema’ dok Rolling Stone odlazi korak dalje i lidera benda Žarka Kovačevića naziva jednim od ‘najjačih i najkarizmatičnijih frontmena koji ima gard jednog Freddieja Mercuryja’. ‘S.A.R.S. je bend koji ne samo da zaslužuje ovoliko publike, nego i troduplo više’ navodi ugledni portal Muzika.hr.
Odmah posle koncerta S.A.R.S. je dospeo do prvog mesta Deeze liste izvođača, pesma ‘Lutka’ je trenutno na trećem mestu liste singlova u Hrvatskoj dok se u Top 100 nalaze tri albuma benda i to na 4., 11. i 12. mestu.
Zapaženi nastup kao gosti koncerta imao je i Kruševački sastav ZAA, u svojoj recenziji Muzika.hr navodi: ‘ZAA bend možda nedovoljno poznat širim krugovima u nas, svakako je nešto što trebate otkriti, osvježenje na koje se treba obratiti pažnja, otići na sljedeći koncert i poslušati dosadašnja tri albuma. Ili ako ste već to sve obavili, ponoviti proces…’
S.A.R.S. je nedavno objavio i spot za pesmu ‘Dane brojim’ sa albuma Ikone Pop Kulture koji je objavila izdavačka kuća Lampshade Media. Spot je režirao mladi hrvatski muzičar i reditelj Filip Dizar, koji je režirao i spot za pesmu ‘Klinka’. Spot možete pogledati na sledećoj adresi: https://www.youtube.com/watch?v=JQ6wYonPb0o. Bend sa ovim singlom ujedno drži i prvo mesto MTV regionalne Top liste Domaćica.
S.A.R.S. nastavljaju koncertne aktivnosti pa ih tako 7. novembra očekuje koncert u Domu mladih u Sarajevu, 13. novembra nastupaju u Ljubljani, 14. u Rijeci a 13. decembra na Koncertu godine u Novom Sadu.

Povezana vest:  Bajaga i Instruktori prvi put u Poljskoj

PHOTO: Vedran Metelko