logo kriket federacija SrbijeKRIKET
Predsednik ICC Evropa prvi put u Srbiji
 
Predsednik Međunarodnog kriket saveta za Evropu (ICC Europe), gospodin Nik Pink od danas boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji. Povod radne posete najvišeg zvaničnka evropskog kriketa jeste apliciranje Kriket federacije Srbije za pridruženo članstvo u ICC Evropi, krovnoj organizaciji u kojoj trenutno ima status posmatrača. Tokom trodnevne posete gospodin Nik Pink će obaviti seriju razgovora sa predstavnicima Kriket federacije Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije.
-Predsednika ICC Evropa posebno zanima koliko je kriket infrastruktura razvijena u Srbiji pa će obići kriket terene u Beogradu i Bačkom Monoštru.  Nadamo se da će biti zadovoljan onim što smo postigli u proteklih pet godina koliko radimo na razvoju kriketa u Srbiji, pre svega značajnim brojem domaćeg igračkog i stručnog kadra.-rekao je Haris Dajč, predsednik Kriket federacije Srbije i dodao da bi status pridruženog člana u Međunarodnom kriket savetu za Evropu pre svega bio značajan za dalji razvoj mlađih kategorija i za osnivanje novih klubova u Srbiji.
Kriket u Srbiji je konačno pokrenut oktobra 2007.godine kada su kriket entuzijasti Haris Dajč, Vladimir Ninković, Nenad Dugić, Darko Ivić i Amberiš Sarang, uz pomoć Ambasada Velike Britanije i Indije počeli da organizuju prve treninge.
Kriket federacija Srbije je osnovana 2009.godine, podržana je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i član je Sportskog saveza Srbije.
Povezana vest:  ŠAH, PRVENSTVO SRBIJE (ŽENE), Nove pobede Jelice i BAS-a