djordju u castOmaž Đorđu Novkoviću u Sava centru 5. novembra

Koncert „Đorđu Novkoviću u čast“ biće održan u Velikoj dvorani Sava Centra u sredu, 5. novembra i svojevrsni je omaž tom velikom kompozitoru, najvećem hit mejkeru sa ovih prostora koji je napisao oko 3.000 pesama.
Na koncertu će nastupiti Neda Ukraden, Hari Mata Hari, Kemal Monteno, Goran Karan, Boris Novković, Željko Bebek, Vlado Kalember, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Kaliopi, Tijana Dapčević, Nevena Božović, Bojan Marović i Boris Režak.
Najveći hitovi Novkovića koji su obeležili jedno razdoblje, ali čije su pesme neprolazne, u izvornoj verziji će te večeri biti podarene beogradskoj publici, a to su: Zora je, Ostala si uvijek ista, Laku noć svirači, Samo simpatija, Ana, Vino na usnama, Virujen u te, Zakuni se ljubavi, Lola, Jedna mala plava i druge.
Rođen u Šapcu 1943. Muzičku akademiju završio je u Sarajevu gde i započinje karijeru najpre u Indexima, a zatim osniva Pro Arte. Potom se seli u Zagreb gde 1968. godine piše svoj prvi veliki hit „Stari Pjer“, koji ubrzo dostiže i svetsku slavu u francuskoj verziji slavne Nane Muskuri.
Đorđe Novković je pisao za najveća imena jugoslovenske estrade: Nedu Ukraden, Mišu Kovača, Gabi Novak, Srebrna Krila, Terezu Kesoviju, Zdravka Čolića, Severinu i druge. Umro je 6. maja 2007. godine
Ulaznice za koncert se mogu nabaviti po cenama 1.700, 2.000 i 2.300 dinara.

Povezana vest:  Koncerti u Beču u 2019. godini