one republic 2014

Bend One Republic gostuje u Beogradu 6. juna

Posle rasprodatih koncerata širom Evrope, turneja pop sastava OneRepublic se nastavlja 2015. godine, pa će i Beograd 6. juna ugostiti ovaj atraktivan, svež, moderan i aktuelan bend u Kombank areni.
Dok su stvarali svoj treći studijski album, ova grupa je putovala po Parizu, Grčkoj, Londonu, Njujorku, Sijetlu i Vankuveru da bi napisala, snimila i unapredila svoj zvuk, navode u saopštenju iz Kombank arene. 
Radeći i u studiju Rajana Tedera, njihovog pevača, tekstopisca, klavijaturiste i dobitnika nagrade Gremi, OneRepublic redefinisali su svoj pristup ritmu i unapredili svoj moćni rok-pop hibrid elementima elektronske muzike, gospela, bluza i folka. 
Kroz ceo album „Native“ OneRepublic pojačava emotivnu moć svake pesme novim i prerađenim vokalnim pristupom. 
Rođen i odrastao u Tulsi, Oklahoma, Teder je odrastao pevajući u crkvi i kaže da su kantri muzika i gospel najviše uticali na njegov pevački stil. Ali iako već godinama peva dinamičnim i nesputanim glasom na koncertima OneRepublic-a tokom godina, dugo je izbegavao da takvim glasom peva u studiju. 
-Uvek sam obuzdavao svoj glas na albumima, možda iz straha da ne preteram i ispadnem suviše nadmen – kaže on i dodaje „na ovom albumu sam smatrao da je već vreme da kanališem taj glas sa koncerata na album i da pustim gospelovskom glasu i pojanju da utkaju svoj put u pesme“.
On ističe da je svežina veoma važna bendu, koji je pre svega težio tome da stvori „veoma moderan album koji će prikazati život 2013“. 
-Takođe nam je važno da svaki album bude evolucija, gde ćemo moći da napravimo ogroman zaokret u našem zvuku i da odatle stvorimo gomilu sjajnih pesama – objašava on i dodaje da je to zaista mukotrpan proces, „ali to je za nas jedini način“.
Zbog velikog interesovanja, karte za koncert u Beogradu biće puštene u prodaju već naredne nedelje u četvrtak, 20. novembra kada će biti poznata i cena ulaznica. 

Povezana vest:  Zaječarska Gitarijada: Preko 100 prijava demo bend, još 15 dana do isteka konkursa