zvonko bogdan (4)Zvonko Bogdan sutra u Sava centru

Bard tamburaške muzike Zvonko Bogdan sutra (20. novembra) u Sava centru (20:30) povešće Beograđane na novo putovanje kroz muzičku istoriju panonske ravnice koncertom simbolično nazvanim „Od Banata prema Sremu“.
-Svake jeseni u Beogradu dovodim sa sobom najbolje tamburaše, jer samo tako možemo na najbolji način dočarati pesme i priče iz vremena koje se vratiti neće. Za početak, koncert se zove ‘Od Banata prema Sremu’ ali putovaćemo pesmom, melodijom i muzikom od Visokih Tatri i Karpata do Balkana, pa dokle stignemo! ‘ najavljuje Zvonko Bogdan.
Autor tamburaških klasika „Hej, salaši na severu Bačke“, „Već odavno spremam svog mrkova“, „Govori se da me varaš“… za naziv novog koncerta u Beogradu odabrao je početne stihove pesme „Vratiće se rode“, koju su ranije snimili kao „A ti se nećeš vratiti“ autor stihova Momčilo Bajagić-Bajaga i muzike Saša Lošić za hit seriju „Vratiće se rode“.
-Sa dozvolom Bajage i Loše napravio sam jednu malu tamburašku priču. Čim pomenete ravnicu na jedan interesantan način ‘od Banata prema Sremu, nisko oblaci’, to već daje jednu sliku. Meni je bilo interesantno da to na tamburaški način obradim – objašnjava Zvonko Bogdan.
Ulaznica za koncert „Od Banata prema Sremu“ Zvonka Bogdana ima još ponešto na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim, Gigstix, Ticketline i DDtickets po ceni od 1.300, 1.600, 1.900 ili 2.100 dinara.

Povezana vest:  Pepsi objavljuje vizuelni album u slavu fudbala