Seviljski berberinMETROPOLITEN I BOLJŠOJ U BIOSKOPU CINEPLEXX

Sve ljubitelje alternativnog sadržaja u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center ovog vikenda očekuje prava poslastica. Direktan prenos opere „Seviljski berberin“ Đoakina Rosinija, je zakazan za subotu, 22. novembar od 19 časova, dok nas snimak baleta „Faraonova kći“ očekuje u nedelju, 23. novembar od 16 časova.
U fenomenalnoj produkciji Metropolitena ove nedelje stiže Rosinijeva klasična komedija koja sadrži neke od najpoznatijih melodija svih vremena. Za dirigentskom palicom opere „Seviljski berberin“ je Mišel Marioti, Izabel Leonarda tumači ulogu impulsivne Rozine, dok Lorensa Brovnlija možemo pogledati kao njen plamen zavere i Kristofera Maltmana kao beskrajno snalažljivog i šarmantnog berberina Figara.
Od francuskog koreografa Pjera Lakota Boljšoj Teatar je 2000. godine ekskluzivno naručio ponovno oživljenje ove moćne egipatske freske, pri čemu je briljantno unesen novi život u zaboravljeno remek delo „Faraonova kći“. Uz egzotičnu pozadinu, impresivne povorke, spektakularne varijacije i kadrove, ova veličanstvena orijentalna fantazija iz 19. veka je jedna od najznačajnijih produkcija s Boljšoj repertoara. Glavne uloge su u izvođenju prvaka baleta Svetlane Zaharove, Nine Kapcove i Ruslana Skvorcova.
Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više opera u sezoni 2014/2015 ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara.
Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .

Povezana vest:  Nagrada za životno delo Nišvila Jovi Radovanoviću i Sedmorici mladih