NDF Zeka Obrenovac 10Fondacija Novak Đoković obeležila Međunarodni dan deteta, knjige za mališane u obrenovačkom vrtiću Zeka

Povodom Međunarodnog dana deteta, predstavnici Novak Đoković Fondacije posetili su danas vrtić „Zeka“ u Obrenovcu i uručili knjige, koje je donirala izdavačka kuća JRJ. Reč je o preostalom delu donacije čija je ukupna vrednost 2.206.000 dinara. Prethodno je obezbeđen kompletan didaktički materijal i deo nameštaja za vrtić koji je bio veoma oštećen u majskim poplavama. Sa predškolcima u Zeki, koji inače pripada PU „Perka Vićentijević“, nakon uručenja donacije, organizovana je radionica, kao i izrada crteža na temu dečijih prava.
Gorana Džudža Jakovljević, projektni menadžer Fondacije, istakla je ovom prilikom da je veliko zadovoljstvo što će mališani imati priliku da vreme provode uživajući u novoj opremi i knjigama, koje su pažljivo birane upravo za njih.
„U toku majskih poplava uništeno je prizemlje ovog predškolskog objekta, koji pohađa 215 mališana. Potpuno smo ga opremili nameštajem, didaktičkim materijalima, a sada i knjigama izdavačke kuće JRJ kako bi deca uživala i nastavila da uče i igraju se. Želeli smo da današnja poseta „Zeki“ ne bude samo uručenje donacije, već jedan poseban događaj kojim ćemo obeležiti Međunarodni dan dece. Za nas je to poseban dan, jer smo u prilici da sa mališanima porazgovaramo na temu dečijih prava, saznamo da li znaju šta su njihova prava, kako ih vide i kakve poruke za nas odrasle, imaju oni čiji dan obeležavamo 20. novembra“, rekla je Džudža Jakovljević.
Posebnu zahvalnost Fondaciji uputio je Miloš Desančić, direktor PU „Perka Vićentijević“, povodom uručenja ove značajne donacije.
„Nakon poplava koje su zadesile Obrenovac, veoma nas je obradovala donacija Fondacije Novak Đoković. Veliko je zadovoljstvo kada vidite decu koja ponovo mogu da se igraju i na jedan kvalitetan način provedu vreme u vrtiću. Današnji dan je važan, jer zajednični kroz razgovor i interakciju možemo više da saznamo o tome da li deca u tom uzrastu poznaju svoja prava. Ova saznanja, nama kao vaspitačima pomažu da unapredimo ovu oblast i naš odnos prema njima“, izjavio je Desančić.
U radionici na temu dečijih prava učestvovalo je 40 predškolaca, događaj je ispunio sva očekivanja, bilo je mnogo emocija, smeha i radosti. Svi crteži koje su mališani nacrtali biće izloženi u holu vrtića Zeka. Na mnogima su bili nacrtani mama, tata i dete, jedni su crtali lopte, drugi školu, treći prirodu. Sve to pokazuje stav dece da je njihovo osnovno pravo da žive sa roditeljima, da budu voljena, da se igraju, da idu u školu, da se obrazuju.

Povezana vest:  IKEA povlači METALLISK espreso lončić za grejnu ploču 0,4 l s bezbednosnim ventilom od nerđajućeg čelika, s oznakom datuma između 2040 i 2204, jer proizvod može da pukne tokom upotrebe