nezni_dalibor_2Exitmusic s ponosom predstavlja Nežni Dalibor
Prvi album grupe Nežni Dalibor pod nazivom „Sredstva i veštine“ biće objavljen na sajtu Exitmusic.tv, u petak 14. maja i svim posetiocima ovog sajta biće dostupan za besplatan „download“. Nežni Dalibor će biti osmo ime Exit online etikete i pridružiće se bendovima Obojeni program, E-play, Repetitor, Overdrive, Jarboli, Killo Killo, kao i Marku Nastiću, koji su svoje albume već objavili za besplatno preuzimanje.
Album „Sredstva i veštine“ je prvi i jedini album benda Nežni Dalibor. Sadrži 14 pesama i svoje fizičko izdanje doživeo je u septembru 2008. godine za izdavačku kuću „Odličan Hrčak“. Ovaj indie bend je svoj prvenac snimio u studiju „Digimedia“. Pesme pod nazivom „Ti si sam“ i „Metronom“ su se više puta nalazile na listama sajta Popboks, gde su bile visoko pozicionirane.
Nežni Dalibor je kao srednjoškolski bend osnovan 1995. godine u Vranju. Prvu postavu činili su: Ivica, Bane, Ljuba, Peđa i Milica. Krajem 1998. godine Ivica, Bane i Ljuba odlaze na studije u Beograd, a bend sledeće godine ponovo počinje sa radom. Krajem 2000. godine grupi se priključuje gitarista Miomir. Posle nekoliko promena imena i više nastupa u Beogradu i Vranju, bend 2003. godine pravi pauzu u radu. Miomir 2005. odlazi u London, a Nežni Dalibor iste godine počinje svoj novi život kao tročlani bend.
Dve godine kasnije diskografski debituju na kompilaciji „Jutro će promeniti sve?“ (PGP RTS) sa hit-singlom „Značajan događaj“. Bend od tog trenutka mnogo više nastupa, a u aprilu 2007. godine zajedno sa grupom „The Mothership Orchestra“, u okviru serijala koncerata „Scena Uživo! “, održali su rasprodat koncert u malom klubu Doma omladine u Beogradu, što je do tada bilo nezamislivo kada su u pitanju neafirmisani bendovi bez izdanja.
Grupi se u međuvremenu pridružuje gitarista i tonac Dragan Novković, koji postaje značajno pojačanje Dalibora kad su koncerti u pitanju. Bend snima tri pesme u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu, koje objavljuju na kompilaciji „Zdravo, zdravo, zdravo“ (Kultur Akt, 2008).
Exit kanal na IPTV-u
Exit festival je, u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija, pokrenuo svoj kanal na IPTV-u. Svi korisnici ove usluge, od sada će moći da besplatno gledaju koncerte muzičkih zvezda sa najvećih festivalskih bina. Exit IPTV kanal se nalazi u sekciji VoD (Video on Demand, video na zahtev), u sekciji muzika, pod nazivom „Exit festival”.
Publika Exit festivala od sada će moći da svakodnevno uživa u ekskluzivnim snimcima nekih od najboljih koncerata sa Exit festivala, a prva imena koja su već dostupna za gledanje na IPTV-u su Lily Allen, Korn, Buzzcocks, Carl Cox b2b Green Velvet, Cibelle, DJ Rob da Bank, Fucked Up, James Zabiela b2b Nic Fanciulli, Jarboli, Katia B, Overdrive, The Herbaliser, The Japanese Popstars Live i Trio Mocoto.
Svakog meseca na Exit kanalu biće postavljni novi koncerti, a korisnici će biti u prilici da ekskluzivno samo putem IPTV kanala pogledaju najzanimljivije koncerte, kao što je nastup Moby-ja na glavnoj festivalskoj bini, prošle godine. Svi koncerti na Exit IPTV kanalu korisnicima će biti potpuno besplatni za gledanje.
Povezana vest:  Pet Šop Bojz u julu u britanskim arenama