SevdahBABY SOLOSevdahBaby u Nišu drži muzičku radionicu 06. decembra

The Converse Rubber Tracks nastavlja sa muzičkim radionicama na Balkanu pružajući priliku mladim muzičarima da dobiju dragocene savete od renomiranih muzičara. Na red je došao Niš! Muzički producent Milan Stanković – SevdahBABY koji voli da pomera muzičke i društvene granice, održaće u subotu 06. decembra u klubu Sunset muzičku radionicu pod nazivom „Kako se snima album“, u periodu od 13-15h.

Savremene tokove u muzičkoj industriji SevdahBaby opisuje: „Mislim da se u današnje vreme muzika deli na onu koja nastaje iz potrebe za kreativnim izražavanjem i na onu koja nastaje iz potrebe za prostom popularnošću“. O radionici na kojoj učestvuje u Nišu: „Converse ovom radionicom staje na stranu kreativne muzike i daje dobar primer mladima koji imaju glad za stvaranjem. Tako da svi oni koji se muzikom bave iz kreativnih pobuda, mogu da na ovaj, ili onaj način da profitiraju iz učešća na Converse Rubber Tracks muzičkoj radionici“.

Povezana vest:  Novogodišnji koncert Stefana Milenkovića

Bavljenje muzikom uporedio je sa odnosom prema nekoj osobi koja vam se sviđa: „Da li biste ikada propustili šansu da budete blizu te devojke, ili momka? Verovatno ne. Zato mislim da svako ko zaista želi da mu muzika postane profesija mora da iskoristi svaku šansu da bude okružen muzikom, u kreativnom, ali i u poslovnom smislu“.

Od trenutka kada se na sajtu Youtube pojavila prva pesma SevdahBABY-a na srpskom jeziku (remix pesme Srđana Jula „Koketa“), nastalo je veliko interesovanje za rad ovog umetnika. Zatim su usledili „3 poljupca“ i „Ljubi me brzo, žurim“. Ove nove pesme koje su brzo postale hitovi su u javnim pojavljivanjima izneli vokalisti, dok je Milan, SevdahBABY, na video snimcima uglavnom svirao bas gitaru u pozadini. Zato je mnogo ljudi došlo u zabludu da je SevdahBABY možda pevač sa disko šajkačom, Ili da je SevdahBABY ustvari bend sa nekoliko lepih dama za mikrofonima? Čak je bilo i dilema da li je SevdahBABY bend iz Srbije, ili iz Bosne (zbog sevdaha)? Ili iz Hrvatske, zbog naglaska u jednoj strofi pesme „3 poljupca“?

Povezana vest:  DUPLA MTV PREMIJERA: SevdahBABY „JUN“ I MVP „HAJDE LAGANO“

Kakve god nedoumice imali fanovi oko njegove muzike, ili o samom procesu kako nastaje jedan album, producent Milan Stanković SevdahBaby potrudiće se da ih otkloni u subotu 06. decembra u klubu Sunset.

Program „Converse Rubber Tracks Greater Balkans“ nastao je iz želje brenda Converse da muzičkoj zajednici na Balkanu obezbedi i pokloni platformu preko koje će talentovani umetnici moći da ispoljavaju svoju kreativnost. Svetski priznati muzički program, koji po prvi put dolazi u region, pružiće mogućnost neafirmisanim bendovima da snimaju u profesionalnom studiju RTV Vojvodine u Novom Sadu, pod budnim okom domaćih i stranih producenata koji dolaze iz Njujorka i Converse Rubber Tracks studija iz Bruklina.

Povezana vest:  Ju grupa proslavlja 40 godina

Za više informacija o programu Converse Rubber Tracks, posetite sajt converse.rs