bojan marovicPJESMA MEDITERANA

Umetnički savet odabrao 32 kompozicije

 

Umetnički savet festivala „Pjesma Mediterana“, koji će biti održan sedmi put 4, 5. i 6. juna u Budvi, odabrao je od 300 prispelih 32 kompozicije koje će se izvoditi na sceni trga budvanskih slikara kod Starog grada u Budvi.

Kompozicije, kako je saopštio direktor festivala Aleksandar Armenko, izabrao je umetnički savet kojI su činili Maja Portfiljeva, Đelo Jusić i Milan Stupar, a među izvođačima će se naći, pored ostalih, Ekstra Nena, Dado Topić, grupa „Kaliopi“, Boba Stefanović, Nina Petković, Bojan Marović, Ibrica Jusić, Lejla Hot, Tamara Todeska, Trio gušti, Vlado Kalember, Marija Zlopaša, Sendi Cenov.

Povezana vest:  MTV Live – MaraQya u subotu, 28. maja

Armenko je saopštio da će voditelji festivala biti poznati glumački par iz Beograda Dragan Mićanović i Ana Sofrenović, a Televizija Crne Gore će obezbediti direktan prenos festivalskih večeri, koji će preuzimati sve zemlje bivše Jugoslavije i Bugarska.

Umetnički direktor festivala Đelo Jusić kazao je danas na konferenciji za novinare da je umetnički savet festivala od 300 prispelih kompozicija, koje su pristigle na konkurs, odabrao najbolje 32 i „sigurno je da ćemo imati pravi mediteranski festival“.

Povezana vest:  Jedan od najvećih bendova u istoriji roka Deep Purple uživo u Štark areni 6. decembra

-Jedino smo tražili dobru pesmu i dobre pevače i uspeli smo u tome. Posao smo radili čestito i bez opterećenja, pa sam siguran da će i ovog puta festival ‘Pjesma Mediterana’ u Budvi potvrditi da je najbolji u region – kazao je Jusić.

Direktor Turističke organizacije Budva Jelena Rađenović je saopštila da će, i pored svih problema, učiniti sve da festival u Budvi bude još bolji od prethodnih, iako je postao prestižan u celom regionu.

Povezana vest:  Enrique Iglesias uskoro objavljuje 10. album

Do početka festivala biće urađena kampanja u osam zemalja regiona.

Za potrebe održavanja opština Budva će izdvojiti 90.000, a Turistička organizacija Budve 50.000 evra. Zlatni sponzor biće Hotelska grupa „Budvanska rivijera“, a festival će imati još jedan broj poznatih sponzora, kazala je Rađenovićeva.