Aretha Franklin 2014 48144-61595833Aretha Franklin prva dobitnica Billboard Woman Icon nagrade

Billboard, vodeća globalna destinacija kada su u pitanju novosti, liste, trendovi i inovacije na polju popularne muzike, juče je najavio da je legendarna umetnica, Aretha Franklin, prva dobitnica nagrade Billboard Women in Music Icon. Franklinova će nagradu svečano primiti 12.decembra, na devetoj po redu godišnjoj dodeli nagrada   Billboard Women in Music Awards, koja se odigrava u Cipriani Wall Street-u u Njujorku. Aretha će biti nagrađena u prisustvu aktuelnih ženskih superstarova, uključujući tu i Taylor Swift, koja će primiti nagradu kao Žena godine, zatim Ariana Grande, koja je dobitnica nagrade za Zvezdu u usponu, Idina Menzel  dobitnica nagrade za Proboj godine, pevačica benda Paramore, Hayley Williams za nagradu Trailblazer (pionir u muzičkoj oblasti), dok neka imena tek treba da budu najavljena.

Povezana vest:  FRAJLE NASTUPAJU U UŠĆE ČAROBNOM GRADU

Prva ikada nagrada za žensku Billboard  Ikonu  predstavlja zaslugu za dostignuće jedne umetnice čija karijera je imala,odnosno ima  odlučujuči uticaj na muzičku industriju.

„Veliko mi je zadovoljstvoi,čast, ali i iznenađenje što ću primiti ovu prestižnu Billboard nagradu“, izjavila je Aretha Franklin. “ Godinama pratim Billboard magazin, moj omiljeni magazin kada je u pitanju muzička industrija, top liste,dešavanja i najave. Ovo će biti događaj za pamćenje“.

Kraljica soul muzike sudeći po pozicijama na Billboardovim top listama, zaista poseduje plavu krv! Ona i legendarni kolega muzičar, Stevie Wonder, dele rekord po broju mesta #1 na R&B/Hip-Hop listama tokom Billboardove istorije.

Samo nedavno, Arethina obrada Adelinog hita, „Rolling In The Deep“ postala je njen stoti po redu singl koji je dostigao vodeću poziciju.Ona je prva žena među četvoro umetnika, kojima je to pošlo za rukom.

Povezana vest:  Tony Cetinski i novi singl "Krik"

„Aretha Franklin verovatno najuticajnija žena u istoriji popularne muzike, njena sposobnost da animira nove generacije pokazala se i sada kada je sa obradom Adeline pesme lako dospela na mesto #1″,kaže Janice Min, ko-predsednik i kreativni direktor kompanije Guggenheim Media Entertainment, koja radi dva istaknuta štampana i online medija-Billborad i The Hollywood Reporter.“ Ne postoji živi ženski izvođač koji ne skida kapu Arethi Franklin. Nagrada Icon koja priznaje legende muzičke industrije nije mogla biti dodeljena boljoj osobi“.

Godišnja dodela nagrada  Billboard žene u muzici slavi najmoćnije i najtalentovanije žene u muzičkoj industriji. Prošle dobitnice glavne nagrade, Žena godine, između ostalih su, Katy Perry, P!nk i Janelle Monae. Taylor Swift  je do sada jedina umetnica koja je nagradu Billboardova Žena godine dobila dva puta.

Povezana vest:  Bili Ajdol: Daću deo honorara za ugrožene u poplavama

Nakon dodele nagrada Billboard’s Women in Music, sledi publikacija Billboard’s Women in Music Power Players, na kojoj će se naći lista od 51. žene, koje su na vodećim pozicijama u muzičkoj industriji.

Dostigavši, sa 14 miliona posetilaca  najveću posećenost ikada u septembru ove godine,Billboard je postigao uvećanje od 56% u porastu online pratilaca tokom ove godine.

Aktuelni album Arethe Franklin, „Aretha Sings The Great Diva Classics“ (RCA Records/Menart), na kojoj se nalazi i obrada Adeline pesme „Rollin’ In The Deep“, možete pronaći u našim muzičkim prodavnicama.