Morrissey---World-PeaceMorrissey u Beogradu već od utorka, ostalo još malo ulaznica

Ikona engleske muzičke scene Steven Patrick Morrissey u Beograd dolazi dan ranije, pred svoj prvi beogradski koncert, koji će održati u sredu 10. decembra u Belexpocentru sa početkom u 21h. Na koncertu se očekuje oko 5.000 posetilaca, a u prodaji je ostalo nešto manje od 500 ulaznica, koje se još uvek se mogu pronaći na prodajnim mestima Eventima po cenama od 2990 za Parter i 3990 dinara za Fan Pit. Manji kontigent ulaznica biće ostavljen i na blagajni ispred dvorane za sve koji u Beograd dolaze iz okolnih država.
Vrata Belexpocentra biće otvorena od 19:30 časova, a u dvorani postoji garderoba. Iz bezbednonosnih razloga, biće pojačana kontrola na ulazima, a na koncert nije dozvoljeno unositi hranu i piće, predmete koji mogu da ugroze bezbednost, lasere i druge svetleće predmete, profesionalne i amaterske fotoaparate sa blicom, te kamere svih vrsta. Mole se posetioci da na koncert dođu što ranije jer ih već od 20 časova očekuje prikazivanje Morrisseyeve omiljene liste spotova i kratkih filmova. Na listi video projekcija očekuju se imena kao što su Brian Eno, The Ramones, NY Dolls, Edith Sitwell, Mott The Hoople, Charles Aznavour, Lypsinka…
Na pitanje ovdašnjih medija o ličnoj želji da uvrsti Beograd na mapu turneje, Morrissey je odgovorio: „Da, dolazak u Beograd je moja lična želja. Iako nam Beograd nije baš usput na aktuelnoj turneji, znam da će se publika biti divna, što će nadomestiti blago skretanje sa puta turneje. U stvari, možda i nisam u pravu kada kažem da će publika biti divna…“ i dodao: „Nešto u meni me vuče ka Beogradu. Ako me dočeka ravnodušna publika, e pa onda sam sâm kriv. Ako nešto treba da se desi, onda obično tako i bude“.
Upitan za set listu, Morrissey odgovara: „Izbor pesama je uvek u drugom planu u odnosu na energiju i atmosferu. Nije pitanje šta ću pevati, već je mnogo bitnije kako ću to izvesti“. Ove godine na koncertima su gtovo uvek prisutne „Everyday Is Like Sunday“, „Suedehead“, „Trouble Loves Me“, kao i „The Queen Is Dead“, „How Soon Is Now“, „Meat Is Murder“ i „Asleep“ od kultnog benda The Smiths čiji je bio frontmen u osamdesetim. Na set listi su i novi singlovi sa albuma „World Peace Is None of Your Bussiness“ koji je objavljen je u julu ove godine sa nepodeljenim uspehom kod fanova i kritike, uz drugo mesto na britanskoj i 14 na američkoj listi albuma.

Povezana vest:  MTV Express će ove srede ugostiti grupu SKROZ